I går fik han grønt lys fra lægerne efter syv måneders fodboldpause, og nu er den unge Viborg-angriber Denni Patschinsky parat til VM-slutrunden for U20-spillere.

Desværre ikke for Danmark, men for Tyskland med legenden Uli Stielke som landstræner, selv om Denni Patschinsky egentlig burde spille i rødt og hvidt.

»Det føles mærkeligt ikke at spille for Danmark, men på det danske regionshold ville træneren ikke bruge mig som angriber, hvor han mente at have andre og bedre spillere.

Det var jeg ked af, for jeg er helt klart angriber, men så fik jeg chancen i Tyskland, fordi min far er tysk, mens min mor er dansk, og den chance var for stor til at jeg ville lade den gå fra mig,« fortæller Denni Patschinsky.

Han flyttede ned til sine bedsteforældre i Flensburg for at forfølge chancen og var da også i søgelyset til flere Bundesligaklubber, men alligevel vandt Viborg kapløbet om det nu tyske stortalent.

»Wolfsburg tilbød mig kontrakt, men mine chancer for spilletid er større i Viborg,« fastslår Denni Patschinsky, der er helt oppe at køre over endelig at have fået en positiv melding fra lægerne.

»Det har været forfærdeligt at sidde helt udenfor i så lang tid. Først vred jeg den ene skulder af led ved fodbold, og så den anden ved snowboarding. Lægerne mente, at mine skuldre var for løse til at fortsætte med fodbold, så jeg var nødt til operation for at stramme dem op,« fortæller spilleren, der fik klarsignal i sidste øjeblik.

»I august er der en stor træningssamling med det tyske landshold, og Uli Stielke har hele tiden ringet og mailet til mig, mens jeg har været ude, så jeg håber og tror på at være med.

Lægerne fraråder mig at komme ind i for mange nærkampe den første måneds tid, men jeg kan træne igen, og det er skønt. Målet er U-VM i november, og det styrker mine chancer kraftigt for at komme med på Tysklands hold, at jeg nu har fået grønt lys af lægerne,« siger Denni Patschinsky.

Nyheden har også glædet Viborg, hvor det store talents danske gennembrud formentlig er lige om hjørnet.

Det tyske har han allerede haft.