Irma Henriksen vil ikke nøjes med at sidde i en krog og strikke til børnebørnene – Giver gode og livsbekræftende råd om tabuemnet ”ældre og sex” i ny sundhedsbog fra Hjerteforeningen.

Sex er sundt – også selv om man som Irma Henriksen i Lyngby er 71 år og har fem børn og seks børnebørn.

- Jeg vil helst have sex hver dag, og jeg er så heldig, at jeg har fået en ”ung” kæreste på 56 år, som jeg nu har kendt i tre måneder.

Det er virkelig dejligt, og her i vores opgang er der beboere, som har sagt, at de godt har lagt mærke til, at der er blevet noget mere støj i min lejlighed. Her er da godt nok lidt lydt i ejendommen, og jeg stønner måske nok meget.

Men jeg vil også gerne indrømme, at jeg bliver ekstra glad, når jeg har dyrket sex, så jeg ofte ikke kan lade være med at synge bagefter, siger Irma Henriksen.

Den 71-årige forfatter skal om nogle måneder medvirke i en ny sundhedsbog fra Hjerteforeningen, hvor man fokuserer på folks livskvalitet efter de 50, og i den forbindelse er det så blevet op til Irma Henriksen at beskrive de store sundhedsmæssige fordele, der er op i alderen ved at have et godt sexliv.

- Jeg tror, at der hos alle mennesker er et stort behov for ømhed, kærlighed og opmærksomhed – også selv om man kommer op i alderen. Desværre er der mange kvinder over de 60 år, som vælger mænd og sex fra, fordi de har så mange dårlige erfaringer.

Men jeg synes, man skal stå ved sine behov og turde indrømme, at sex er en rigtig dejlig ting ved livet. I stedet for at kompensere ved at købe dyre gaver til sig selv, spise store middage og æde flødekager, så er sex jo på mange måder mere sundt.

Man får dejlig motion og behøver ikke gå i fitnesscentret, og jeg kan f.eks. mærke, at jeg har tabt mig nogle kilo i den senere tid, fordi mine ”håndtag” på sidebenene simpelt hen er elsket væk. Jeg er på ingen måde en bedste, der sidder i en krog med pensionistkrøller og strikker til børnebørnene. Jeg hader at strikke, siger Irma Henriksen.

Irma fra Lyngby ved godt, at emnet ”sex og ældre” er et tabuemne for mange.

- Nogle synes ligefrem det er ulækkert, og mit barnebarn på 15 år kunne da heller ikke lide, da jeg optrådte som nøgenmodel i TV-serien ”Sommer”. Men jeg kan kun sige, at der er tale om fordomme og en slags aldersfascisme, hvis man er imod, at ældre også skal have lov til at have et godt sexliv.

Jeg har været gift tre gange og haft mange sexpartnere i mit liv, men det fortæller meget, at den allerbedste sex mødte jeg som 67-årig, da jeg ikke havde haft sex i to år på grund af forskellige omstændigheder, siger hun.

Irma Henriksen er gennem sin nye 56-årige kæreste blevet opmærksom på, at der er mange mænd, som op i alderen bliver mere og mere usikre rent seksuelt og nogle endda impotente.

- I den forbindelse er det vigtigt, når to ældre mødes, at de snakker godt sammen, griner sammen og finder ud af, at de har en god kemi sammen. Man skal passe på, at man ikke bare buser på. De rigtige følelser er vigtige, og er de først der, så er det meget bedre end at bruge potenspiller.

Man skal ikke være bange for glæde manden. Det får man tifold igen, og jeg kan i øvrigt selv godt lide at kombinere mit sexliv med fantasi, rollespil og den kinesiske Qi Gong-gymnastik.

Og så skal man lade være med at tænke på, at man måske har lidt hængepatter og måske har en krop som en brugt kunstfigur. Ja, faktisk tror jeg, at bliver pænere af et godt sexliv.

Man bliver mere glad, får en pænere hud og et forynget udseende, når man kaster sig ud i sex., Så derfor skal man hellere lade støvsuger og opvask stå og så være noget mere sammen i sengen, siger Irma Henriksen, som for resten er ved at skrive en erotisk digtsamling sammen med sin nye kæreste.

Bland dig i debatten:Hvad mener du om ældre og sex?Skriv en mail med din mening til dit”bt.dk eller send en sms til 1231 og start med DITBT(alm. Sms-takst)