Den milliardstore ekstraregning for flygtninge forhindrer skattelettelser, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl afviser at være med til at gennemføre skattelettelser inden næste valg.

De stigende udgifter til flygtninge gør, at der ganske enkelt ikke er penge til skattelettelser, lyder meldingen.

»Vi vil ikke være med i en skatteaftale om at sænke skatterne, når ikke der er penge til det,« siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Selv om Dansk Folkeparti flere gange siden valget har lagt luft til regeringens ambition om skattelettelser, så strammer DF-formanden nu sin modstand mod skattelettelser mere end nogensinde siden Lars Løkke Rasmussen overtog regeringsmagten.

Kristian Thulesen Dahl bruger direkte et nyt regnestykke fra Finansministeriet som begrundelse for at trække stikket til Lars Løkke Rasmussen valgløfte om skattelettelser.

Regeringens prognose for, hvor meget befolkningen vokser frem til 2020, lyder nu på knap 100.000 personer på grund af flygtningestrømmen til Danmark.

Det betyder ifølge Finansministeriet, at de offentlige udgifter vil stige med 6,4 milliarder kroner i årene 2017 til 2020.

Selv om regeringen, Liberal Alliance og Konservative skulle finde penge, så skal de ikke bruges på skattelettelser, men på velfærd, lyder det fra DF-formanden.

»På det grundlag, vi kender nu, så er der ikke basis for at lave en skatteaftale, der sænker skatterne. Der er simpelthen ikke penge til det. Pengene bliver brugt på flygtninge og migranter. Og i det omfang, at der bliver penge tilovers, skal de bruges på at styrke velfærden, altså vores sundhedssektor og ældrepleje,« siger Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/