Det er et folketing præget af splittelse på kryds og tværs, der snart går på sommerferie.

Det står krystalklart efter onsdagens afslutningsdebat, hvor de borgerlige partier - minus Dansk Folkeparti - gang på gang satte fokus på oppositionens manglende enighed om udlændingepolitikken.

Omvendt skød oppositionen også tilbage på regeringsblokken. Venstre måtte høre en del for at have dyppet sit ikoniske V i grøn maling forleden - ifølge de røde partier er den maling allerede ved at skalle af, hvorved det åbenbares, at miljøpolitikken i virkeligheden er kulsort.

Hvor regeringsblokken kunne enes om ét samlet forslag til vedtagelse og dermed en politisk retning, fremlagde Mette Frederiksen (S) en udtalelse, som kun havde opbakning fra SF og Enhedslisten. Radikale og Alternativet stod bag et tredje forslag til vedtagelse. Gang på gang forsøgte de borgerlige partier at gøre afstanden mellem Socialdemokratiet og Radikale større - mens Morten Østergaard forsøgte at parere af.

»Vi vil gerne være parlamentarisk grundlag, hvis vi kan blive enige om, at en ny regering fører en ny politik,« svarede han og tilføjede, at han forventer radikal indflydelse på alle politikområder.

Også Enhedslisten stod for skud. Partiet har forleden vedtaget såkaldte røde linjer, der skal hindre, at en ny S-ledet regering »pisser på sine vælgere,« som Johanne Schmidt-Nielsen poetisk formulerede det i 2012, da SRSF-regeringen lavede skattereform med V og K. Hvad kan få Enhedslisten til at vælte Mette Frederiksen, ville de borgerlige ordførere vide. Vi forholder os til virkeligheden - ikke til noget »teoretisk«, lød svaret fra Pernille Skipper.

Også Alternativet blev udfrittet om holdningsforskellene på udlændingeområdet. Pindehuggeriet til trods stod Mette Frederiksen fast.

»75 procent af mandaterne i Folketinget og i hvert fald det samme i befolkningen ønsker en stram udlændingepolitik,« sagde hun og gentog, at udlændingepolitikken skal laves hen over midten - altså med de borgerlige.

To partier havde indstillet den gensidige beskydning, de ellers har dyrket til mangen en afslutningsdebat: Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

DF glæder sig så meget til flere udlændingestramninger, at Kristian Thulesen Dahl inviterede på kage, når stramning nummer 100 er på plads. Om 24 stramninger må DF-formanden en tur i køkkenet eller til bageren. På en og samme tid fortsætter Kristian Thulesen Dahl samarbejdet med Socialdemokratiet, samtidig med, at han proklamerede, at Dansk Folkeparti er 'statsministerens bedste ven'.

Det kan dårligt andet end at blive en overordentligt interessant valgkamp, der begynder om maksimalt et år.

Herunder kan du genlæse BTs liveblog fra dagens debat.