Lyt til artiklen

Selv om De Konservative havde et rigtig dårligt valg, så bakker partiets hovedbestyrelse enstemmigt op om Søren Pape Poulsen som formand.

Det skriver organisatorisk næstformand Henrik Sølje Weiglin på Twitter, efter partiets hovedbestyrelse lørdag holdt møde på Egelund Slot på Nordsjælland.

Mødet skulle handle om en evaluering af partiets folketingsvalg og valgkamp.

Som bekendt gik De Konservative to mandater i Folketinget ned efter valget, og det hele begyndte at sejle kort efter, Søren Pape Poulsen havde meldt sig som statsministerkandidat.

»Vi fik et skuffende folketingsvalg, men vi er også overbeviste om, at vi med politikudvikling og hårdt arbejde kan opnå fremgang ved næste folketingsvalg,« skriver han blandt andet.

Han erkender, at det vil tage tid at vende udviklingen.

»Vi anerkender, at den udvikling, vi som parti skal igennem, tager tid, og vi agter at udvise partiformanden og folketingsgruppen tålmodighed,« skriver han.

De Konservative gik ved folketingsvalget 1. november tilbage fra 12 til 10 mandater.

Bag det resultat gemmer sig imidlertid det faktum, at partiet et par måneder før valget lå til at blive mere end fordoblet i forhold til valget i 2019.

En række personsager, der kredser om Søren Pape Poulsens privatliv, er noget af det, som har fyldt i partiets valgkamp.

Tidligere i november skrev Søren Pape Poulsen i et brev til De Konservatives medlemmer, at 'jeg har åbenlyst håndteret mine personlige sager forkert'.

B.T. har bedt Søren Pape Poulsen om en kommentar til, hvordan han vil bygge tilliden til ham op igen efter det dårlige valg.

Men han har ikke nogen kommentarer her til aften, er meldingen fra De Konservative.

Hør B.T.s politiske podcast 'Slottet & Sumpen':