Den gamle ulv båret på en publikumsbølge af sympati frem mod triumf, da hans afskedsturné ramte Jelling.

'Hold da nu lige kæft; hvad skete der lige der? Jeg begyndte at græde tre gange.'

Så mange var ordene fra en granvoksen herre ved min side, da 73 årige Peter Belli efter godt en times koncert på Jelling Festival forlod scenen hér for absolut sidste gang.

Og der er sandt for en sidste gang i manegen ikke noget at sige til, at førbemeldte herre fik problemer med VVS-arbejdet i øjenkrogene, som denne koncert på den aldrende ulvs afskedsturné skred frem. Det var han langt fra alene om.

'Ja, så bliver det altså sidste gang,' proklamerede Peter beskedent klokken 17.05 fredag eftermiddag og satte dermed en klassiker-pakket koncert i gang, som hverken han eller publikum i Jelling vil glemme lige med det første – om nogensinde.

Gennem sange som 'Penge', 'Ribbet og flået', 'Not Fade Away', 'Helt igennem respektabel' og adskillige andre blev dette lille, store menneske båret mod triumfer på en ganske rørende bølge af sympati. En sympati han så rigeligt har fortjent som tak for alt dét, han har givet os de sidste godt fem årtier.

Jo, ulven er blevet gammel. Pelsen skinner nok ikke helt, som den har gjort og biddet er måske mildnet en smule, men stemmen – dén unikke stemme -  har han sgu’ stadigvæk. Og skulle den så ind imellem ikke længere være helt så kraftfuld, som hovedpersonen kunne ønske sig, stod det talstærke publikum i Jelling klar til at hjælpe ham.

Men Belli kan sagtens stadig være stolt af sin stemme; for slet ikke at tale om den fuldstændig forbilledlige timing og feeling, den mand kan lægge i en sang. Altså, når man kan få en fortærsket krigshest som 'House Of The Rising Sun' til ikke alene at rejse sig igen men tilmed tage talrige æresrunder i manegen, er man noget ganske særligt som sanger.

Publikums reaktion på netop dén præstation afslørede vist også en forræderisk glædeståre i den stolte gamle herres øje.

Ellers kom tårerne i byger fra et publikum, som simpelthen ikke ville slippe Peter og denne pragtfulde eftermiddag, da koncerten ubønhørligt skred fremad med 'Ulven Peter', 'Én at bli’ som', 'Sylvias mor', 'Papa kan kun li’ rock and roll' og en 'København fra en DC9', som truede med at flå teltdugen af Alfreds Scene, hvor Belli optrådte.

Alt sammen fint og loyalt spillet med et fint rock’n’roll swing af Peters band De Rejsende.
'De laver dem sgu ikke som ham mere,' sukkede produceren Chief One, som jeg nød koncerten sammen med, da Peter og De Rejsende såre  passende rundede en pragtfuld koncert og en fornem karriere af med 'Rock and roll jeg gav dig mine allerbedste år.

Hvis nogle skulle være i tvivl om denne koncert vitterlig var seks stjerner værd, kan I betragte den sjette som en gave fra mig til Peter som en alt for beskeden tak for sangene gennem alle disse år...

Peter Belli og De Nye Rejsende, Jelling Festival, fredag aften