Er du klar til at få næsten dobbelt så meget ud af tiden på stepmaskinen eller løbebåndet? Prøv at lege med dit tempo og få gang i din forbrænding. Se her, hvordan du gør.

Intervaltræning behøver ikke at være den videnskab, det ofte bliver gjort til. Træn, som et barn leger, skift tempo – giv den fuld skrue i to minutter, og tag så et minut bagefter i lidt langsommere tempo.

På den måde snyder du din krop til at skrue forbrændingen i vejret, og eftersom sekvenserne er så korte, indstiller kroppen sig på at hamle op med det høje gear. Også når du ikke spurter eller tramper igennem på steppen.

SE OGSÅ PÅ FITLIVING.DK: Sådan gør du din træning sjovere

En fordel ved intervaltræning er, at det flytter komfortzonen. Hvis det nu føles rart at træne ved niveau ni eller løbe ni kilometer i timen, vil du snart føle dig lige så godt tilpas ved 10 km/t. og hårdere belastning. Takket være intervallerne.

Tip!
Lyt til din krop i stedet for at stirre på displayet på pulsuret eller maskinen. Mærk efter: Når du løber til, slår hjertet så også hurtigere, end det plejer? Er du forpustet? Kan du mærke forskel på, om du bare træner automatisk, og når du giver dig selv fuldt ud?

Temposkift toptuner kroppens motor. Det gør hjertet stærkere og stærkere, så musklerne får mere blod, så de kan arbejde længere og mere intensivt, siger norske idrætsforskere. Dit resultat bliver en effektiv fedt- og kalorieforbrænding.

SE OGSÅ PÅ FITLIVING.DK: 6 nemme øvelser, der forandrer din krop