Lyt til artiklen

Rema 1000 overtager 114 af Aldis 188 butikker, og nu har flere supermarkedskæder meldt sig ind i overtagelseskampen.

Aldi lukker nemlig deres butikker i Danmark, og af den grund har man indgået aftaler med flere supermarkedskæder om at overtage butikkerne.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aldi.

»I december indledte Aldi forhandlinger om salg af en række butikker i forlængelse af beslutningen om at forlade det danske marked og sælge 114 butikker og 3 logistikcentre til Rema 1000,« skriver de og fortsætter:

»Forhandlingerne er nu afsluttet og medfører, at Aldi sælger yderligere 16 butikker – 11 butikker til Salling Group, 4 butikker til Lidl og 1 butik til Coop. I den forbindelse vil 134 medarbejdere overgå til de nye ejere. Aftalen med Salling Group skal ligesom aftalen med Rema 1000 godkendes af konkurrencemyndighederne.«

Fem af de omfattede Aldi-butikker er allerede lukket efter den oprindelige plan for derefter at blive overdraget til Salling Group.

Med afslutningen af salgsprocessen har Aldi indgået aftaler om afhændelse af i alt 130 butikker og sikret job til godt 1.750 af Aldi Danmarks cirka 2.800 medarbejdere.

»Jeg er stolt over vores medarbejdere, der yder en helt fantastisk indsats,« siger Finn Tang, administrerende direktør i Aldi Danmark og fortsætter:

»De holder fortsat fokus på at give kunderne en god oplevelse, selvom vi allerede har lukket en række butikker og fortsat befinder os i en ganske usædvanlig situation med udsigten til, at Aldi forlader det danske marked. Vi glæder os i den forbindelse over, at vi med afslutningen af salgsprocessen har sikret fortsat beskæftigelse for godt 1.750 dygtige kolleger.«