I andet kvartal har selskabet Falck oplevet kontraktudløb og lavere efterspørgsel på grund af coronakrisen.

Ligesom mange andre virksomheder har Falck i andet kvartal været presset økonomisk af coronakrisen.

Både omsætning og indtjening er faldet i forhold til andet kvartal sidste år. Det viser halvårsregnskabet fra Falck.

Ifølge Falck, der blandt andet tilbyder ambulancekørsel, har der i kvartalet været kontraktudløb og lavere efterspørgsel på grund af coronakrisen.

Det har samtidig lagt pres på aktivitetsniveauet og givet faldende resultater.

»Den globale pandemi er en udfordring for Falck, men ved udgangen af kvartalet var vi finansielt på en bedre kurs,« siger Jakob Riis, administrerende direktør i Falck.

»Vi har taget skridt til at genoprette profitabiliteten og kom ud af kvartalet med et stærkt cash flow. Vi har desuden forlænget vores langtidsfinansiering med to år indtil juni 2023,« fortæller direktøren.

Han oplyser, at selskabet på grund af coronakrisen har været nødt til at sige farvel til 450 medarbejdere i andet kvartal.

Til sammenligning arbejder der nu omkring 30.000 medarbejdere i Falck.

I andet kvartal er Falcks omsætning faldet med 14 procent til 2,9 milliarder kroner i forhold til andet kvartal sidste år.

Af regnskabet fremgår det, at omsætningen i den del af forretningen, der er kontrakt- og abonnementsbaseret, har været stabil i kvartalet.

Til gengæld har det lavere aktivitetsniveau påvirket den del af forretningen, der ikke er bundet op på kontrakter eller abonnementer.

De færre opgaver inden for denne forretning har været med til at reducere driftsresultatet før særlige poster med 38 procent til 122 millioner kroner.

Ifølge Falck har coronakrisen påvirket omsætningen negativt med cirka 230 millioner og driftsresultatet med cirka 140 millioner kroner.

Indtjeningen har til gengæld været hjulpet på vej af offentlige kompensationsordninger, hvor Falck i alt har modtaget 82 millioner kroner, herunder 28 millioner kroner i Danmark.

»Offentlige kompensationsordninger i forskellige lande bidrog væsentligt på et tidspunkt, hvor pandemiens omfang og længde var meget usikker.«

»Tilskuddene gav os tid til at vurdere og tilpasse virksomheden til en ny markedssituation og fungerede som en hjælpende hånd, som Falck er taknemmelig for,« siger Jakob Riis.

/ritzau/