Cirka 50 medarbejdere blev i sidste uge afskediget i fintech-banken Lunar.

Det skriver FinansWatch.

Antallet af fyringer svarer til cirka otte procent af Lunars samlede medarbejderstab målt i fuldtidsstillinger.

»Jeg kan bekræfte, at vi afskediger en række dygtige ansatte i Lunar-koncernen. Det er desværre et nødvendigt skridt for at styrke forretningen og blive mere profitable. For en vækstkoncern som Lunar er det ikke nok at vokse hastigt. Vi skal også øge indtægterne og være mere effektive,« skriver Lunars stifter og administrerende direktør Ken Villum Klausen i en mail til FinansWatch.

I september måtte banken også sige farvel til en række ansatte, da man valgte at afskedigede 40 mennesker.

Anders Hartlev, der er bankdirektør i Lunar, afviste dengang til FinansWatch, at fyringsrunden var et udtryk for, at Lunar var presset økonomisk.

1. december i år skrev mediet Insidebusiness også, at tre chefer havde valgt at forlade banken.

Lunar kalder sig selv et alternativ til de traditionelle banker og henvender sig primært til unge mennesker.

Desuden har den digitale bank Lunar har fået en stribe af påbud fra Finanstilsynet ifølge Ritzau.

Det er inspektioner i august og september, som nu resulterer i påbud på blandt andet bankens kreditområde. De går på, at der ikke har været tilstrækkelige kreditvurderinger af kunderne og en upræcis kreditpolitik. I en meddelelse på sin hjemmeside siger Lunar Banks direktør, Anders Hartlev, at man har været i tæt dialog med tilsynet.

»Vi har i flere tilfælde allerede gennemført ændringer, så vi lever op til påbuddene og samtidig reducerer tilsynets krav i redegørelsen til vores solvens betydeligt,« siger han.

Påbuddene går også på, at der ikke er en tilstrækkelig adskillelse af funktioner i enhederne. Det betyder, at kreditafdelingen har kontrolleret sig selv. Samtidig har der ikke været tilstrækkelig styr på de ansættelsesmæssige forhold. Kapitaloverdækningen har heller ikke været stor nok.

Lunar er blevet påbudt øgede nedskrivninger på 66,4 millioner kroner. Derudover skal solvensbehovet øges med 218 millioner kroner.