SFer, der er formand for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening, roser debattør, der ærgrer sig over Hitler ikke slog flere jøder ihjel

- Gi' den hele armen!

Sådan skrev den fremtrædende SF'er og formand for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening Fathi el-Abed på Facebook til en debattør, der lige havde skrevet, at det var ærgerligt at Hitler ikke fik dræbt alle jøderne.

Fathi El-Abed var en af den nye SF-formand Anette Vilhelmsens trofaste støtter i formandsvalget, og han er meget brugt i øjeblikket på TV2 og DR, hvor han som såkaldt 'Mellemøst-ekspert' næsten dagligt kommenterer konflikten i Gaza.

Debattråden har udviklet  sig ekstremt pinligt for Mellemøst-eksperten. I tråden har han ikke blot rost og opmuntret sin Facebook-ven, Chafa Ibrahim, da hun forleden skrev beundrende om Hitler og ydermere beklagede, at den tyske fører ikke havde nået at slå flere jøder ihjel, før han begik selvmord. Fathi el-Abed truer også pro-Israel lobbyen i Danmark.

'Den ved ikke, hvad der rammer den,' skriver politikeren.

I tråden skriver Chafa Ibrahim:" Trist at hitler ikke udryd alle zihonister inden han begik selvmord. Hvor gøre det mig ondt at hele verden holdet kæft. Men jeg er sikker på at alle der holdet kæft nok skal få det tilbage på den ene eller anden måde".

Og Chafa Ibrahim fortsætter: "Ja jeg hyldet hitler for hans folkemord. De fortjener mere end mord når de myrder på samme måde".

SF-politikeren, der også har været opstillet til Europa Parlamentet for SF, svarer:

"Chafa...giv den/dem hele armen. Sådan som tingene er nu er det full scale krig. Og krigen udkæmpes - demokratisk vel at mærke - også herhjem. Den pro Israel lobby ved endnu ikke hvad der rammer den".

Den pinlige debat udspillede sig for få dage siden. Og siden har Fathi El-Abeds telefon og åbne Facebook profil været rødglødende af aktivitet.

Men måske er det hele gået lige stærkt nok. Det fortæller politikeren åbent, da bt.dk fanger ham på telefonen.

- Det væltede ind med likes og kommentarer. Jeg indrømmer, at jeg læste ikke det hele. Det var måske en fejl, siger Fathi El-Abed, der i dag tager afstand fra Chafa Ibrahims kommentarer på sin egen profil.

- Det er jo fuldstændigt latterligt. Selvfølgelig går jeg ikke ind for det. Men den kommentar jeg skrev til pigen, var ikke møntet på hendes kommentar om, hun går ind for Hitler og folkemordet. På ingen måde. Den var møntet på hendes voldsomme kritik mod Israel, siger Fathi El-Abed.

Men du må da erkende, at det lyder sådan, når du skriver: Chafa: Giv den/dem hele armen osv.?

- Jaaa, hvad der rammer dem i forhold til kritikken mod Israel. Mit svar var møntet på pigens latterlige kommentar. Selvfølgelig ikke på bemærkningerne om Hitler, forklarer Fathi El-Abed og tilføjer:

- Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke har haft styr på min åbne Facebook-profil. For jeg havde overhovedet ikke set, hun havde skrevet sådan. For jeg kunne slet ikke følge med, siger Fathi El-Abed.

Fathi El-Abed er formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening og vat kandidat til EU-Parlamentsvalget 2009 for Socialistisk Folkeparti. Han var medstifter af Moderate Muslimer (senere Demokratiske Muslimer) i 2006 og talsmand for foreningen. Han har flere gange kaldt Israls fremfærd i regionen for statsterrorisme, og han har udtalt at 'Saddam Hussein skabte et Irak, der på flere områder fortjener ros.' (Nyhedsavisen, 2007).

I august 2006 forlod han posten som talsmand for Demokratiske Muslimer. Foreningens formand Naser Khader sagde at Fathi El-Abeds ord havde bevirket "signalforvirring", da han var "meget følelsesmæssigt engageret" i Palæstina-konflikten.

I dag er den omstridte debattråd slettet fra El-Abeds profil.
 
Ifølge SF's fungerende pressechef Allan Wessel Andersen er der ingen i SF's ledelse, der ønsker at forholde sig til sagen.

- Han er medlem, men han har jo ingen tillidsposter i partiet, siger Allan Wessel Andersen.