De kommunalt ansatte kan se frem til godt fem procent mere i lønposen over de næste tre år.

Der er enighed mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Forhandlingsfælleskabet om en ny treårig overenskomst, der sikrer en lønstigning på 5,42 procent over de næste tre år, oplyser FOA.

Aftalen gælder for omkring 496.000 ansatte i kommunerne og underskrives mandag klokken ni, oplyser formand for FOA Dennis Kristensen.

»Det giver ikke bladguld på garageporten, men de økonomiske forhold taget i betragtning, er det et godt forlig,« siger Dennis Kristensen og forklarer, at der er generelle stigninger i reallønnen til de kommunalt ansatte.

Udover lønstigninger rummer aftalen også en uges ekstra barsel til fædre. Og der bliver lavet et fælles rejsehold, der kan hjælpe arbejdspladser med højt sygefravær eller dårligt psykisk arbejdsmiljø.

»Sammenlignet med de tidligere forlig i 2011 og 2013, hvor vi var usikre på, om reallønnen kunne holde, er det et bedre forlig, hvor vi sikrer købekraften,« siger Dennis Kristensen

Forhandlingsfællesskabet forhandler på vegne af de ansatte i landets 98 kommuner. Det er formand for Danmarks Lærerforeningen Anders Bondo Christensen, der har været forhandlingsleder på den nye overenskomst.