Syv børn i Hundested havde ventet i spænding med mere end sommerfugle i maven på netop den 6. maj.

Til daglig bor de på opholdsstedet 'Home', hvor de er anbragt udenfor hjemmet, fordi de af forskellige årsager ikke kan bo hos deres far eller mor.

Et af Home-børnenes største ønsker har igennem længere tid været at få besøg af Kronprinsesse Mary, der er protektor for Børnehjælpsdagen, og som samarbejder med opholdsstedet 'Home'.

Og på selve Børnehjælpsdagen, som er en hyldest til alle udsatte børn, kørte Krone 8 op foran 'Home' i Hundested, hvor Merle, Karina, Josephine, Camilla, Charlotte, Patrick og Sabine stod hånd i hånd og trippede med spændingen helt ude på tøjet.

- Jeg ville være den lykkeligste pige i mindst et år, havde en af pigerne skrevet i ansøgningen til Børnehjælpsdagens Drømmebank, der opfylder udsatte børns mulige ønsker cirka 50 gange om året.

- Jeg ville føle mig stolt og udvalgt, som en særlig person, havde en anden skrevet.

Og stolte så de ud, ja næsten vantro, da Danmarks kommende dronning, Kronprinsesse Mary steg ud af bilen og præsenterede sig for de syv unge, der havde gjort klar i 'Home' til det helt særlige besøg.

Efter en times besøg, hvor de syv viste Mary rundt på det hjem, der ligesom hundreder af andre opholdssteder har specialiseret sig i at give børn en varm og kærlig platform til resten af livet, var de ikke til at skyde igennem:

- Da man var en lille skid, gik man altid og legede prinsesse, og synes en prinsesse var vildt sej, og i dag blev vi krammet af en rigtig prinsesse, og hun var hjemme hos os. Det var vildt surrealistisk, sagde 14-årige Merle med lys  i øjnene.

- Hun var meget interesseret i at se vores værelser, og var stille og rolig, og man kunne mærke, at hun interesserede sig for andre mennesker. Hun spurgte ind til de billeder jeg havde på væggen. Om man selv havde malet det og sådan noget, supplerede Camilla på 16.

18-årige Karina er en af de piger, der nu har fået to ønsker opfyldt i Børnehjælpsdagens Drømmebank.

I 2012 fik hun en længe ønsket rejse til Grønland, så hun kunne besøge sine bedsteforældre, og tirsdag kom Kronprinsessen forbi:

- Jeg fik tårer i øjnene, da jeg så hende. Det var helt fantastisk, selvom man føler, at man kender hende, så er det bare noget helt andet, når hun pludselig er hjemme hos os på Home og ville snakke med os. Jeg følte mig bare helt vildt glad og udvalgt, sagde 18-årige Karina, der har været anbragt udenfor hjemmet siden hun var fire år gammel. 

- Min mor kunne ikke passe på mig, og jeg lærte først min far at kende, da jeg var tolv. Og han bor i Jylland. Så da jeg var fire, kom jeg på opholdssted, og så var jeg et andet sted, så i plejefamilie, og så har jeg været her på Home fra jeg var fjorten.

- Det ændrede bare det hele, da jeg kom her på 'Home'. Det ændrede alting, og nu tager jeg mit liv seriøst, sagde Karina, der bliver HF-student til sommer.

- Jeg er heldig, at jeg har fået to ønsker opfyldt. Min næste drøm er, at min mormor kan sætte huen på mig, men hun bor jo i Grønland, og hun har ikke rigtig penge til at komme herned og besøge mig, sagde Karina, der har planer om at komme på DTU og måske blive noget med kemi eller matematik.

- Det er mine bedste fag, dem er jeg rigtig god til. Jeg er mønsterbryder, sagde hun stolt til BT, kort efter Kronprinsessen havde sagt farvel foran 'Home', hvor Mary gav personlige krammere til alle de anbragte børn, og ønskede dem alt det bedste fremover. 

Børnehjælpsdagen er en hjælpeorganisation, der er stiftet i 1904, og som til dagligt arbejder for de 15.000 udsatte børn, der er anbragt udenfor hjemmet i Danmark.

6. maj er officiel Børnehjælpsdag i år, og alle busser i hovedstaden flager i dagens anledning. I år er Børnehjælpsdagen særligt rettet mod hjælpen til landets udsatte børn.

Hver dag fjernes syv danske børn fra deres hjem eller far eller mor. Og de bliver anbragt på en institution eller hos en plejefamilie.