Du burde stå ved det, du mener, i stedet for at trække stikket og fortryde en Facebook-opdatering, skriver Naser Khader til forfatteren Christian Mørk.

»Velkommen til virkeligheden.«

Sådan lyder det fra politiker og debattør Naser Khader, efter forfatteren Christian Mørk sent fredag aften besluttede at slette et kontroversielt opslag på sin Facebook-side, fordi opslaget skabte meget stærke reaktioner.

I opslaget fortæller Mørk, at han har sendt sin farmors gamle ring til integrationsminister Inger Støjberg i protest mod de nye stramninger i asylreglerne, som betyder, at danske myndigheder nu kan konfiskere værdigenstande som smykker fra nyankomne flygtninge.

Mørk, der skal har udenlandske aner, sendte ringen til ministeren 'som pant med tilbagevirkende kraft,' fordi oldeforældrene ikke blev bedt om at aflevere smykker, da de i sin tid ankom til Danmark.

Opslaget skabte i løbet af ganske få timer voldsom debat på sociale medier. Mange hyldede Mørk for provokationen, men der var endnu flere, der blev voldsomt forargede over manifestationen og som ikke lagde fingre imellem i deres kritik af forfatteren.

Derfor valgt han ret hurtigt at slette opslaget, forklarede han fredag aften til TV2.

»Det er min fejl, og det er nok mig, der er naiv. Jeg havde ikke forudset, at det opslag ville udløse så hadefulde kommentarer. Men det har også været ude i otte timer, og det er delt mange gange, så jeg har fået mine pointer ud,« siger Christian Mørk.

Andre læser også:

Katrine om den store kærlighed og den til sine børns far: 'Jeg var nødt til at lægge kortene på bordet'

'De unge går sgu da ikke ud og får lavet sådan nogle bryster her, bare fordi de synes, jeg er sej'

Men Christian Mørks reaktion fik en anden kendt kulturpersonlighed, nemlig Naser Khader, til at fare i blækhuset.

Han mener, at Mørk burde stå ved sin holdning.

»Skal der ikke mere til for at trække stikket og fortryde en fb-opdatering? Det har vi andre levet med i 10-15 år - mange trusler og daglige stærke ukvemsord. Men vi står fast på det vi tror på - trods modvind. Jeg kan godt lide dig. Derfor vil jeg ikke kalde dig tøsedreng. Men det understreger bare, at mange af de, der står på sidelinjen og kloger sig på politik, ikke vil kunne klare sig bare ÈN uge på Borgen. Glædelig bagjul & kærlige hilsner Naser.«

Naser Khader tilføjer i et ps, at han ikke mener, at myndighederne bør tage vielsesringe, halskæder, armbåndsure eller mobiltelefoner fra folk på flugt.

»Men ankommer man til Danmark med betydelige værdier, er det kun rimeligt, at man betaler til sit ophold her. I 1800-tallet var der ikke noget, der hed velfærdsstat, og folk, der flygtede til Danmark fik ikke offentlig forsørgelse, gratis bolig, uddannelse og sundhed,« slutter han.

Sådan ser Christian Mørks brev til Inger Støjberg ud. Vedlagt også farmoderens ring.
Sådan ser Christian Mørks brev til Inger Støjberg ud. Vedlagt også farmoderens ring. Foto: Facebook
Vis mere

BT har forsøgt at få en kommentar fra integrationsminister Inger Støjberg for at høre, hvordan hun opfatter sagen. Det har desværre endnu ikke været mulig at træffe ministeren for en kommentar. Ministerens rådgiver oplyser i øvrigt, at ministeriet har lukket i julen, og derfor vides det ikke, om Christian Mørks brev er nået frem.