KØB PLUS!

Så meget forlanger Øland af BIF

Skyttegravskrig om millioner mellem Spillerforeningen og Brøndby.

Fredag skrev medarbejderne i Brøndby under på en lønaftale, der sender dem 75 procent ned i løn i januar måned. Pengene, der i realiteten kan kaldes et lån til klubben, vender efter planen tilbage til medarbejdernes tegnebøger i april efter en bebudet aktieemission. Så langt så godt.

I et 3000 meter forhindringsløb ville Brøndby på nuværende tidspunkt være godt på vej. Men de blå/gule mangler fortsat at forcere den vanskeligste forhindring, vandgraven. I Brøndbys tilfælde personificeret ved modstanderen, de har kæmpet med ved forhandlingsbordet i månedsvis, Spillerforeningen.

Spillernes fagforening vandt i september måned den såkaldte feriepengesag, Siden har de to parter forhandlet om et forlig uden dog at opnå enighed.

Over de seneste dage har Spillerforeningen udtrykt optimisme om forhandlingernes udvikling, men nu erfarer sporten.dk, at dialogen i stedet nærmer sig nulpunktet.

Kilder tæt på forhandlingerne fortæller, at Spillerforeningen torsdag modtog et forslag fra Brøndby. Fredag eftermiddag landede et kontraforslag i inboxen på Brøndby Stadion.

Et forslag omhandlende den sikkerhed, som for Spillerforeningen er så altafgørende. Foreningen ønsker ganske enkelt en garanti for, at de medlemmer, der har penge til gode i Brøndby, får deres penge, selv hvis Brøndby går konkurs.

Men det er ikke peanuts, direktør Mads Øland og co. kræver.

Sporten.dk's kilder fortæller, at Spillerforeningen kræver hele 38 millioner kroner i sikkerhed, hvis de skal trykke hånd på en aftale.

De 20 millioner kroner vil fagforeningen have som pant i Brøndby Stadion, mens de resterende 18 millioner skal komme fra en tredje part. Altså en ekstern investor.

Forslaget fra Spillerforeningen har ifølge sporten.dk's kilder vakt så stor harme i Brøndby, at forholdet mellem klubbens ledelse og Spillerforeningen nu nærmer sig frysepunktet. Det samme gør temperaturen i forhandlingslokalet, der næppe bliver brugt meget i løbet af weekenden.

Her var det ellers meningen, at de to parter skulle nærme sig hinanden for sammen at nå frem til forlig, der sammen med de øvrige punkter i redningsplanen skal redde Brøndby. men det scenarie er nu langt væk. Det erkender Brøndby-direktør Tommy Håkansson.

- De udspil, vi får fra Spillerforeningen er useriøse og urealistiske. De har modtaget utallige realistiske oplæg fra os, men de har mistet realitetssansen. Jeg håber, Mads Øland vil skrue op for realismen, så han ikke ødelægger i første omgang Brøndby og i anden omgang dansk fodbold, siger Håkansson, der fredag kunne se Øland sige følgende om sit forslag.

- Vi har givet Brøndby et nyt forhandlingsudkast med en flerårig afdragsordning, men også med garantier for vores medlemmers sikkerhed ved en konkurs. Vi er helt klar over alvoren for både Brøndby og vores medlemmer, sagde Spillerforeningens direktør.

Fronterne er trukket op til skyttegravskrig i vandgraven.

Læs også: