IT-sikkerhed for virksomheder har i årevis handlet om virusangreb og ondsindede hackere. Men nu skal it-sikkerhed ind i en større sammenhæng, mener analytiker.

IT-sikkerhed for virksomhederne har i årevis handlet om virusangreb og ondsindede hackere. Men nu er det tid til at tænke it-sikkerhed ind i en større sammenhæng, der tager højde for, hvordan en virksomhed kan klare sig, hvis den i en periode bliver lukket ude af cyberspace i forbindelse med for eksempel et terrorangreb. Det mener sikkerhedsekspert Karsten Fogh Ho-Lanng, der er nordisk analysedirektør i analysevirksomheden IDC.

På den store sikkerhedskonference IT-sikkerhed 2007 i København vil han tirsdag forsøge at dreje virksomhedernes fokus over på den fysiske sikkerhed.

- IT-afdelingerne har været meget fokuseret på de trusler, som vi kender godt. Men tiden er kommet til at tage skridtet videre og forholde sig til, at den fysiske sikkerhed hos en virksomhed også hænger sammen med it-sikkerheden, siger han.

Der er brug for en ny holdning, fordi både verden og virksomhederne ændrer sig. Trusselsbilledet fra for eksempel terror er blevet nærværende, og virksomhederne er i langt højere grad end før en del af en global virkelighed med kunder over hele verden.

/ritzau/