Færre fastnettelefoner koster på bundlinjen hos TDC. Til gengæld er der flere bredbånds- og kabel-tv kunder i butikken.

Danskerne skifter fastnettelefonen ud med en mobil - og det kan mærkes hos telegiganten TDC.

TDC's omsætning i første halvår 2008 faldt 1,3 procent til omkring 19,4 milliarder kroner i forhold til samme periode sidste år, og det skyldes blandt andet lavere omsætning fra traditionel fastnettelefoni, hedder det i regnskabet.

Dertil kommer frasalg af den internationale trafikforretning, mindre salg i TDC Butik, lavere roamingpriser og færre fastnet- og mobilengroskunder. Som plaster på såret har TDC til gengæld fået flere bredbånds- og kabel-tv-kunder samt flere mobilkunder i Sunrise og Mobil Norden.

Samlet giver det et resultat på bundlinjen på omkring 1,5 millioner kroner mod cirka 2,9 millioner kroner i 1. halvår 2007.

TDC sænker i forbindelse med halvårsrapporten forventningerne til omsætningen i 2008, mens resultatforventningerne fastholdes. Omsætningen ventes nu at blive på niveau med 2007, mens der tidligere var ventet en svag stigning.

- Helårseffekten af HTCC's erhvervelser samt vækst i YouSee forventes at opveje faldende omsætning fra dansk fastnettelefoni og Sunrise, bemærkes det om 2008-omsætningen, hedder det i regnskabet.

/ritzau/