Først lød meldingen, at de ikke havde fået godkendelse til at lande.

Så begyndte personalet at lede alle rækker i et SAS-fly fra Kastrup Lufthavn på vej mod Stavanger igennem, mens passagererne blev bedt om at gå ned i den anden ende.

Sådan lyder beretningen fra norske Line Klingsheim, der var ombord på at af de to fly fra henholdsvis SAS og Norwegian, der blev evakueret torsdag aften på grund af en bombetrussel.

Efter midnat oplyser Københavns Politi til B.T., at man stadig er i gang med at undersøge de to fly, og at der vil gå ydereligere en del tid, før der er endeligt svar om, hvorvidt der skulle være hold i truslen.

Tidligere på aftenen talte Line Klingsheim med B.T. om den dramatiske oplevelse. B.T. fangede hende på telefon, mens hun stadig sad med de andre evakuerede i en ventehal i Københavns Lufthavn.

»Der var folk, der græd, men jeg var mest frustreret. Jeg prøvede bare at lade være med at tænke på det.«

Line Klingsheim havde blot mellemlandet i Københavns Lufthavn på en flyvetur sammen med sin mand.

Den sidste etape mod Stavanger var næsten slut, da flyet skulle vende om. 

Klingsheim spurgte først personalet, hvorfor de ikke landede, og senere hvorfor de måtte vende om, men der kom ingen svar, og det frustrerede hende.

Her kan man se, hvordan personalet ledte rækkerne igennem på flyet.
Her kan man se, hvordan personalet ledte rækkerne igennem på flyet. Foto: Line KLingsheim
Vis mere

Først havde personalet ombord på det SAS-fly, de var med mod Stavangers Lufthavn, sagt, at de manglede tilladelse til lande. Men så fik en af de andre passagerer en besked.

»Der var en af de andre, som havde fået en sms om, at der var en bombetrussel mod Norwegian-fly, så vi tænkte, at det måtte have noget med det at gøre.«

Norwegian-flyet var også blevet bedt om at vende om, og landede først i København og blev evakueret, og derefter landede SAS-flyet, hvor Line Klingsheim var ombord.

Line Klingsheim har tidligere lidt af flyskræk, men blev kureret for nogle år siden.

»Men da jeg led af det, plejede jeg gerne at kigge på personalet, og hvis de var rolige, blev jeg det også selv,« siger hun og fortsætter:

»Personalet så bare meget stressede ud, så det virkede ikke her.«

Efter flyet igen var landet i Københavns Lufthavn – efter det næsten havde været i Stavanger – blev passagererne stillet op på en række, og så blev politihunde sat til at opfange eventuelle duftspor.

»Jeg går ud fra, at det er bombehunde, som lugtede til os,« siger Line Klingsheim.

Politiet lod hunde snuse til alle passagererne fra SAS-flyet.
Politiet lod hunde snuse til alle passagererne fra SAS-flyet. Foto: Line Klingsheim
Vis mere

I ventesalen var den norske kvinde stadig spændt på, hvornår de kunne komme videre. Derudover ville hun gerne vide, hvem der stod bag truslen.

Og om der var noget i den.

»Det kunne jo være rart, hvis de fandt ud af, hvem der stod bag.«

Line Klingsheim oplyser, at passagererne er blevet taget godt af – både af politi og folk i lufthavnen – og at alle passagerer fra de to fly blev sat sammen og tilbudt en sandwich.

Og med hensyn til den frustration, hun havde, da SAS-personalet ikke sagde noget, lyder det fra flyselskabet til norske TV 2:

»Da vi fik besked om at vende flyet, overtog politiet ansvaret. Hvad politiet har bedt besætningen gennemføre, eller hvad der er sket ombord, kan jeg ikke sige noget om,« siger Alexandra Lindgren Kaoukji, pressechef for SAS, til det norske medie.

Både Københavns Politi og Københavns Lufthavn har bekræftet bombetruslen overfor B.T.