Voila! Frankrigs håndboldherrer slår Østrigs EM-darlings med 33-28 og er klar til semifinalerne ved EM.

Det gode for Danmark - det ser ud til, at de danske håndboldherrer kan undgå franskmændene i kampen om at komme i finalen.

Sejren betyder, at Frankrig kan se frem mod EM-semifinalen. De er dog endnu ikke garanteret gruppens førsteplads, som vil gøre, at de undgår at møde Danmark i semifinalen.

Men det er inden for rækkevidde blandt andet, hvis Ungarn tabe point til Tyskland senere mandag aften.

Frankrig er klar favorit til at tage førstepladsen, hvilket vil være ensbetydende med en semifinale mod Sverige.

I teorien kan Frankrig dog stadig slutte på andenpladsen. Det kræver, at Ungarn slår Tyskland senere mandag aften og vinder over Frankrig på onsdag. Det vil gøre Ungarn til gruppevinder.

Østrig var en hård nød at knække mandag aften. Holdet kom op på 22-22 med 16 minutter tilbage, inden Frankrig fik lidt luft ved at score tre hurtige mål på stribe.

Senere var Østrig også på 25-26, inden Frankrig var bedst i slutfasen.

Østrig har været garant for tætte kampe i turneringen. Holdet har spillet uafgjort mod Kroatien, Spanien og Tyskland og slået Ungarn med ét mål.

Det havde tydeligvis givet Østrig tro på overraskelsen mod Frankrig. Østrig bragte sig hurtigt på 4-1 og førte ved pausen 16-15, efter at Frankrig ellers havde været foran med 15-12.

I anden halvleg kom Frankrig igen foran med tre mål, men Østrig gav ikke sådan op.

Først da Nikola Karabatic scorede til 30-26 med lidt mere end fire minutter tilbage, var Østrig knækket.

Med det første nederlag i turneringen bliver Østrig på fire point. Ungarn og Tyskland har henholdsvis fire og tre point inden deres møde, der begynder mandag klokken 20.30.

Østrig er stadig i spil til at nå semifinalen. Holdet møder i sin sidste mellemrundekamp Island på onsdag.