Anders Fogh Rasmussen har fået en blankocheck af den danske stat til at forberede sig på sit nye job i Nato.

I de kommende måneder kan Fogh rejse rundt i hele verden og pleje internationale relationer samtidig med, at han trækker på medarbejdere i et nyoprettet kontor i Udenrigsministeriet. Det skriver Ekstra Bladet.

- Der er ikke nogen, der har sat en præcis ramme for, hvor meget Anders Fogh må bruge, bekræfter souschef Thure Christiansen fra Udenrigsministeriets økonomiafdeling over for avisen.

Anders Fogh har allerede sin daglige gang i den særlige enhed i Udenrigsministeriet - The office of the Nato secretary general designate - på Asiatisk Plads i København, og to akademiske medarbejdere fra henholdsvis Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet samt en kontorfuldmægtig fra Udenrigsministeriet udgør Foghs personlige stab.

Kontoret er oprettet for, at Anders Fogh Rasmussen kan "foretage en række rejser og skabe kontakter blandt alliancens medlemmer", skriver Udenrigsministeriet.

- Det er en vigtig opgave at yde den kommende generalsekretær og hans stab den nødvendige bistand. Der er hjemmel til det fra Finansministeriet, og udgifterne - og kun relevante udgifter - sker efter regning, oplyser souschef Thure Christiansen, Udenrigsministeriet til Ekstra Bladet.

Nato betaler ikke for Fogh før til august, hvor militæralliancen officielt bliver hans nye arbejdsplads.

/ritzau/