En lytter på P3 var ikke interesseret i et gratis besøg på den verdensberømte restaurant Noma
En lytter på P3 var ikke interesseret i et gratis besøg på den verdensberømte restaurant Noma Foto: Nikolai Linares

P3 i pinlig fejl - udnævnte forkert vinder

Vinderen af en gratis middag for to på restaurant Noma var en smule overrasket over, at hun havde vundet. Det var der ikke noget at sige til, viste det sig. Hun havde nemlig slet ikke deltaget i konkurrencen

Den danske restaurant Noma er kendt for sin mad i verdensklasse, sine to Michelin-stjerner og prisen for at være verdens bedste restaurant. Men det er åbenbart ikke alle, der kunne tænke sig en smagsprøve fra det verdenskendte køkken.

I mandagens udgave af P3-programmet 'Formiddagen på P3', med Sara Bro og David Meerup Mandel l som værter, blev der trukket lod om en vinder af en tur på netop Noma, der er en sammentrækning af ordene Nordisk og Mad.

Men vinderen var slet ikke interesseret i den flotte præmie.

- Hurra! Du har vundet en middag for to på verdens bedste restaurant Noma! Tillykke! råbte de to energiske værter i live radio, da de fik Kirsten, hvis efternavn og identitet er ukendt, i røret. 

HØR HELE INDSLAGET HER

Det skete i forbindelse med DR's store indsamlingsshow 'Danmarksindsamlingen', der samler penge ind til velgørenhedsprojekter i verdens U-lande. De danske borgere har gennem noget tid kunne sende en sms ind og på den måde give 25 kroner til den store indsamling. Derudover kunne man også deltage i konkurrencen om det lækre restaurantbesøg. Men det havde Kirsten slet ikke gjort. Den heldige vinder lod dog først ikke til at forstå, hvorfor hun i det hele taget blev ringet op. Først efter lidt tid gik det op for hende, at det var fordi hun havde sendt en sms til Afrika-indsamlingen.

- Vi har fundet ud af bagefter, at det var en fejl. Kvinden, som værterne ringede til, havde doneret nogle penge til indsamlingen, men ikke deltaget i konkurrencen, forklarer Christian Ottenheim, chef på P3.
 
- Det passer ikke. Nej. Hvordan skulle jeg gøre det? spurgte den forundrede vinder da også værterne, som forsikrede om, at det praktiske nok skulle blive ordnet. Men Kirsten var stadig ikke overbevist.

Hendes mand blev spurgt om han ville med, men sagde pænt nej tak. Herefter sagde vinderen selv også fra. 

- Så tror jeg, at jeg siger nej tak. Hvor er det sødt af jer. Kan I ikke finde en anden? spurgte Kirsten, til de to værters store forundring - og fornøjelse.

HØR HELE INDSLAGET HER


- Værterne var lidt overraskede over hendes svar, og derfor blev det undersøgt, om hun havde deltaget. Det havde hun så ikke, og så fik vi givet præmien til den rette person, siger Christian Ottenheim.

Sara Bro forsøgte at lokke Kirsten med Nomas mad, der blandt andet tæller levende myrer og pindsvinetoast. 
- Nej, nej, nej tak. Jeg kan ikke lide sådan noget, uha. Jeg går igen, det var sødt af jer, sagde en let grinende Kirsten inden hun lagde på igen. 
 
Kirsten er blevet kontaktet af P3 igen, for at få fejlet forklaret. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.