Carsten »Soulshock« musik-hitter igen stort i USA. Han lever et stjerneliv i Hollywood. Men to af hans største drømme er bristet.

Igen i år står to danskere bag et af de største musikhit i USA overhovedet.

Efter at have prøvet det før med Whitney Houston, Toni Braxton og Craig David havde man ellers ikke troet, at man skulle høre Carsten »Soulshock« sige: »Det har været vores bedste år nogensinde«!

Men det mener aalborgenseren, der skriver og producerer hit sammen med sin danske makker, Kenneth Karlin. Det handler primært om »vores største hit nogensinde med otte uger på top 40-listen«, den kun 13-årige JoJo's »Leave (Get Out)«, der også er duoens hidtil største hit i Europa.

Samlebånd
»Men jeg er ved at være lidt træt af at være en samlebånds-hitfabrik,« afslører 35-årige Soulshock, da vi møder ham på det femstjernede Hotel Skt. Petri i det tidligere Daells Varehus i København.

Her bor multimillionæren fra Hollywood Hills, inden han skal hjem til familiejul i Aalborg. Og her afslører han, at 2004 også betød alvorlige knæk for to af hans største musikdrømme.

Først da den danske tidligere Juice-forsanger Maria Hamer ikke hittede med albummet »My Soul«, som han var bagmand for. Hun udkom ellers på mogulerne Steven Spielberg og David Geffen's Dreamworks-selskab, der postede millioner i hende.

»Det var tæt på, føler jeg, men så blev Dreamworks solgt, hendes bagmænd fyret, og hun rykkede ikke noget. Det var bare så ærgerligt. Det ville være så fantastisk mega-optur, hvis jeg kunne få et hit med en dansker på det amerikanske marked.«

Drømmen om Danmark
»Det ville være min ultimative sejr. Men når Maria ikke blev til noget, tror jeg efterhånden ikke, at jeg kommer til at lave noget,« indrømmer Soulshock, der også har droppet drømmen om at flytte hjem til Danmark igen.

Mest fordi han for syv måneder siden fik sønnen Nicolaj med kæresten Maxee, som var med i en af de første grupper, han skrev til, Brownstone. Men også fordi han ikke kan se sig selv som producer herhjemme.

»Der er nogle finansielle problemer, der er blevet større. Danmark er jo blevet et meget lille marked. I gamle dage kunne Kim Larsen sælge 500.000 plader. Nu er et kæmpehit jo 40.000, og det kan ikke rigtig hænge sammen. Vi ville egentlig også gerne flytte til London, men problemet er penge igen. Særligt når vi nu er blevet rigtig hotte igen. Jeg er blevet vant til at leve som en greve, og det er svært at sige nej til. Jeg er alt for forkælet. Også med standarden. De er altså bare så dygtige i USA.«

Den anden bristede drøm var den største af dem alle: Et nummer til Michael Jackson! For et par år siden snusede han til den, da Jackson bad om to Soulshock-Karlin-sange til sit »Invincible«-album. Men de kom ikke med, og med Jacksons kommende pædofili-retssag bliver der nok ikke flere chancer, vurderer Soulshock.

»Med den retssag er det slut for ham. Uanset udfaldet. Så jeg kommer nok ikke til at lave et nummer til ham. Medmindre vi laver et fra fængslet,« siger Soulshock med et smil.

Satser på album
Ellers går det nok også. Efter jul skal han i studiet med Toni Braxton, Whitney Houston, Missy Elliott og nok også Beyoncé Knowles. Og for femte gang vil han afprøve endnu en drøm: At føre et nyt solo-navn frem med et helt album i stedet for de evige, enkelte hit. Denne gang den tidligere O-Town-sanger Ashley.

den@bt.dk