Mindst 49 personer meldes foreløbig døde som følge af skovbrande i Grækenland. Kostas Laganos er en af dem, der overlevede med nød og næppe.

To skovbrande i nærheden af den græske hovedstad Athen har skabt undtagelsestilstande, efter de brød ud mandag. Seneste meldinger om dødstallet er, at mindst 49 personer er omkommet, hvoraf flere er brændt ihjel. For Kostas Laganos endte havet med at blive redningen.

Foto: VALERIE GACHE
Vis mere

»Heldigvis var havet der, som vi måtte hoppe i, fordi flammerne jagtede os hele vejen ned til vandet. Det brændte os i ryggen, så vi måtte dykke ned i vandet. Det mindede mig om vulkanudbruddet ved Pompeji, og jeg sagde til mig selv, at vi måtte løbe for at overleve,« siger han til Reuters.

Kostas Laganos bor i byen Mati, hvor de græske myndigheder tidligere tirsdag fandt 24 døde personer. Ifølge Dimitris Tzanakopoulos, der er talsmand for den græske regering, blev de fleste ved Mati fundet omkomne i deres hjem eller i biler.

Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS
Vis mere

»Det er her, at de fleste er døde og sårede. Folk, som ikke nåede at flygte, blev fanget i deres hjem eller i deres biler,« siger talsmanden ifølge Ritzau.

Den første brand brød ud i en fyrretræsskov tæt ved kystbyen Kineta, der ligger 50 kilometer vest for Athen. Den anden store brand brød ud mandag eftermiddag i Penteli-området nordøst for Athen.

Foto: COSTAS BALTAS
Vis mere