Består Danmark af et A- og et B-hold?

Det spurgte Morten Messerschmidt statsminister Mette Frederiksen om i Folketingssalen, efter Mia Wagner, der på grund af helbredsmæssige årsager kun i omtrent to uger var digitaliserings- og ligestillingsminister, kunne gå fra sin ministerpost med knap 638.000 kroner.

De nuværende regler for eftervederlag kunne give det indtryk, lød det fra DF-formanden

Men nej, statsministeren blev ved med at vende tilbage til lønløftet til offentligt ansatte, som regeringen præsenterede i starten af december.

»Den her følelse af A og B hold. Når vi går direkte ind og hæver lønnen for dem, der arbejder med mennesker. Så er det et utroligt stærkt politisk våben,« sagde statsministeren under spørgetimen og påpegede, at Dansk Folkeparti ikke var med til at få gennemført lønløftet. 

Lønløftet hævede blandt andet sygeplejerskers løn med op til 3.000 kroner om måneden. 

»Statsministeren er da nødt til at forholde sig til, at de regler, der gør, at nogen bare har en tilværelse på den grønne, de regler er da hendes, mit og Folketingets ansvar,« sagde Morten Messerschmidt. 

Men det ville statsministeren ikke forholde sig til, da spørgsmålet ifølge hende tog udgangspunkt i konkrete personer.

»For mig handler det om at forbedre almindelige menneskers leve- og arbejdsvilkår,« svarede Mette Frederiksen.

Som afsluttende bemærkning opfordrede Dansk Folkeparti-lederen Mette Frederiksen til at bruge sin juleferie på at reflektere over reglerne på området, og hvad de gør ved sammenhængskraften i samfundet.

Lyt til B.T.s politiske podcast Slottet & Sumpen med Anne Kirstine Cramon og Joachim B. Olsen.