Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I dag - onsdag - kan du chatte direkte med beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og få svar på dine spørgsmål om fleksjob og førtidspension. Det sker klokken 11.15 her på bt.dk.

Forhandlingerne om en reform af fleksjob og førtidspensionen er så småt gået i gang, og de får betydning for rigtig mange danskere. Derfor stiller Mette Frederiksen op, og svarer på spørgsmål fra bt.dks læsere.

I slutningen af februar kom regeringen med et udspil til en reform af fleksjob og førtidspension, som nu skal forhandles. 

Af udspillet lyder det blandt andet:

- At personer under 40 år i fremtiden ikke skal tildeles førtidspension.

- Førtidspensionister skal have bedre muligheder for at komme i arbejde. 

- Der skal afsættes 1,4 milliarder kroner til ressourceforløb, som skal hjælpe svage unge i arbejde frem for førtidspension. 
 
- Der skal oprettes såkaldte rehabiliteringsteams, hvor sagsbehandlere skal koordinere indsatsen for den enkelte borger.

- Fleksjob skal være midlertidige, og ordningen skal målrettes personer med færrest ressourcer.

Omkring 53.000 personer er på fleksjob, mens omkring 237.000 er på førtidspension. Af førtidspensionisterne er cirka 33.000 under 40 år gamle.

Bliver du påvirket af reformudspillet, og har du spørgsmål, du gerne vil have besvaret. Så er det nu, at du har muligheden for at stille dem direkte til Mette Frederiksen. 

Klokken 11.15 sidder hun klar ved computeren for at besvare dine spørgsmål.
 

Andre læser også