Lyt til artiklen

Hun håber på at kunne genvinde OL-guld, og nu kan danske Anne-Marie Rindom så kalde sig verdensmester for tredje gang.

Den 31-årige sejler har nemlig vist fantastisk sejlads i amerikanske Texas i de seneste dage og kan nu kalde sig verdensmester for tredje gang i Laser Radial.

Anne-Marie Rindom kæmpede sig op fra en lidt blandet start på de første dage ved VM i sejlsport, hvor hun lå placeret som nummer 10. Fredag kæmpede hun sig frem til være nummer to i stillingen, og lørdag var hun helt suverænt med, da hun vandt hele to ud af tre sejladser.

Hun gik ind til søndagens to medaljesejladser med en solid føring, som hun formåede at sejle hjem på sikker vis og sikrede sig dermed sit tredje VM-guld.

»Jeg er faktisk lidt overrasket over, at det gik så godt til slut. Jeg føler ikke, jeg fik den helt perfekte start på stævnet, og kan mærke, at jeg er lidt rusten til at konkurrere.«

»Farten og fysikken er god, men jeg har haft lidt problemer med at sejle konkurrence og være mange på startlinjen,« siger Rindom i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Hun glæder sig over, at hun formåede at holde koncentrationen til slut.

»I går (lørdag, red.) var en rigtig god dag for mig, hvor jeg fik en god føring. Men jeg har om nogen erfaring med, at det alligevel kan gå galt til sidst. Det gjorde det heldigvis ikke, og det er jeg superstolt over.«

'Tillykke til verdens bedste,' skriver Sejlerlandsholdet i et Instagram-opslag efter Anne-Marie Rindoms store triumf. Også det danske OL-hold har ønsket hende stort tilykke på det sociale medie.

Dermed fulgte Anne-Marie Rindom perfekt op på sidste sommers OL, hvor hun vandt guld efter et stort drama på vandet i Tokyo.

Guldet i Texas kommer, efter at Rindom ikke har konkurreret i den olympiske bådklasse i ni måneder. Siden OL i Tokyo sidste år har hun brugt meget af tiden på at stifte bekendtskab med andre bådtyper.

Rindom har tidligere vundet verdensmesterskabet i Laser Radial i 2015 og 2019.

Ud over sidste års OL-guld vandt hun medalje i 2016-legene med bronzen i Rio. Hun har tidligere på året annonceret, at hun også agter at jagte medalje ved OL i Paris i 2024.