I timerne før den 51-årige livredder Hans Martin Ipsen, Slukefter ved Odense, i maj sidste år blev myrdet med en stegegaffel, tilbød han sin morder, at de kunne dyrke sex sammen.

Men den 38-årige hundeopdrætter og rengøringsassistent, Peter van der Steen fra Bjerringbro-kanten var dybt forelsket i Hans Martin Ipsens registrerede partner, og trekant-sex var slet ikke noget, han var interesseret i.

Det kom til et skænderi, og så gik der pludselig panik i Peter van der Steen.

Først skar han halsen to gange over på Hans Martin Ipsen med en kniv, og derefter stak han med stor kraft en stegegaffel i ryggen på sit offer.

"Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det. Måske var det, fordi jeg var bange for at miste min nye kærlighed," forklarede Peter van der Steen i retten i Odense i går, hvor han blev idømt ti års fængsel for drab og samtidig blev udvist af landet for bestandig.

I retten læste forsvareren i sagen, Kjeld Danielsen, op af de glødende kærlighedsbreve, som var udvekslet mellem den drabstiltalte og den registrerede partner.

Der havde været tale om meget stærke følelser, tætte oplevelser på en øde strand og drømme om at tage til Hawaii og Polynesien sammen.

I perioder havde de boet i en campingvogn uden for det hus i Slukefter, hvor mordet senere skete.

Det skete med Hans Martin Ipsens billigelse. Den myrdede havde selv haft mange seksuelle kontakter og var på Internettet hver dag for at søge nye sexpartnere.

Peter van der Steen boede, da han lærte bøsse-parret i Odense at kende, sammen med en anden bøsse i Jylland. Da kontakten opstod, sendte Hans Martin Ipsen nøgenbilleder af sig selv.

"Jeg er dybt ulykkelig over det skete, jeg siger undskyld til min ven og Hans Martins familie og til samfundet," sagde Peter van der Steen, da dommen blev forkyndt.

Et par gange brød han i gråd, da retten behandlede den tragiske sag.