Elever og lærere på Næsgaard Efterskole på Falster oplever løb som en naturlig del af undervisningen. 250 med tilknytning til skolen deltager 1. maj i BT Halvmarathon.
Elever og lærere på Næsgaard Efterskole på Falster oplever løb som en naturlig del af undervisningen. 250 med tilknytning til skolen deltager 1. maj i BT Halvmarathon. Foto: Privat

Danmarks hurtigste og mest konditionsstærke efterskole ligger på Østfalster og hedder Næsgaard Efterskole.

Når SNIKs forårsklassiker og Danmarks ældste halvmaraton,  BT Halvmarathon, søndag 1. maj løbes for 37. gang, stiller Næsgaard Efterskole med omkring 250 løbere med tilknytning til skolen. Det er enten nuværende eller tidligere elever og deres familie samt skolens personale. Den nuværende rekord har Sparta med 182 deltagere i 2010.

Idémanden og drivkraften bag skolens løbeprojekt er forstander Anders Bøje Jørgensen, som i år selv deltager for 18. gang i træk. BT kårede i 2009 den passionerede motionist til ”Årets mandlige halvmaratonløber”.

Løb indgår som fag på skoleskemaet på Næsgaard Efterskole, og i det kommende skoleår går man ”all in” og starter en løbelinje i samarbejde med en af dansk atletiks førende langdistancetrænere, Claus Hechmann.

”Løb er en naturlig del af undervisningen. Det er vores erfaring, at en aktiv hverdag styrker indlæringen, og det er en stor glæde for både elever og lærere at løbe i den smukke natur og opleve det sociale fællesskab,” siger Anders Bøje Jørgensen.

Næsgaard Efterskole har vundet det danske efterskolemesterskab de seneste to år og kan 11. marts i Middelfart score hattrick som Danmarks hurtigste efterskole.

BT Halvmarathon har start i Kongens Lyngby og mål på Rundforbi Stadion i Nærum. Læs mere om det traditionsrige gade- og landevejsløb og tilmeld dig på www.bthalvmarathon.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.