Jørgen de Mylius.
Jørgen de Mylius. Foto: Kristoffer Juel Poulsen

'Der er ikke meget landsholdsstemning over det,' kritiserer Jørgen de Mylius efter præsentationen af de 10 kunstnere

En svensker, en englænder og en amerikaner.

Der lyder som indledningen til en halvdårlig vittighed. Men i stedet er det tre af de deltagere, der 26. februar stiller op ved det danske Melodi Grand Prix 2011.

Se billederne: Her er de 10 MGP-deltagere

Og som hver især skal kæmpe om æren og repræsentere de røde/hvide farver ved det internationale grand prix til maj.

- Personligt synes jeg, at det skaber lidt forvirring, lyder det fra grand prix-veteran Jørgen de Mylius, der ikke er imponeret over det hold, som DR i går kunne vise frem.

Blandt de ti sange er tre af kunstnerne fra udlandet. Ligesom flere af tekstforfatterne og komponisterne hovedsageligt er fra Sverige. Og det ødelægger grand prix-stemningen, mener Jørgen de Mylius.

Alle ligner hinanden

- Der er ikke så meget landsholdsstemning over det på den måde. Alle lande kommer i stedet for til at ligne hinanden, siger han.

Blandt de udenlandske deltagere er Justin Hopkins, der er bosat i Los Angeles, og engelske Lee Hutton. Ingen af dem har en større tilknytning til Danmark. Det har svenske Jenny Berggren, der i 1990erne slog igennem med Ace of Base, til gengæld.

Bandet var signet hos et dansk pladeselskab, og deres debutalbum solgte mere end 23 mio. eksemplarer.

Se billederne: Her er de 10 MGP-deltagere

Jenny Berggren har tidligere stillet op i det svenske Melodi Grand Prix. Men uden held. Og nu prøver hun så lykken i det danske. Det samme gør syv svenske komponister og tekstforfattere.

- Det er lige før, det bliver det svenske melodi grand prix, siger Liza Petersen fra grand prix-klubben.

- Og hvis man skal være lidt patriotisk, så synes jeg, at det er synd, at der er så mange udlændinge med. Så er det ikke længere en konkurrence om, hvad hvert land kan. I stedet er det en konkurrence for tekstforfattere, siger hun.

Det er underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, helt uenig i. Han mener, at det handler om at finde de bedste sange. Desuden er reglerne, at alle sange skal have et dansk islæt. Derfor kan der ikke både være en udenlandsk sanger og en udenlandsk komponist.

Dansk Melodi Grand Prix afholdes 26. februar. Eurovison afholdes i maj i Düsseldorf.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.