Uden at være til stede blev Michael Schumacher centrum for en rørende scene, da Formel 1-sporten mandag aften indviede sin nye Hall of Fame.

Her trådte præsidenten for det internationale motorsportsforbund (FIA, Jean Todt) på scenen og leverede nogle bevægende ord, da den 48-årige tysker blev indlemmet blandt sportens fineste. Det skriver Motorsport.com.

»Vi savner Michael. Han er der, kæmper stadig. Det er en kamp, der stadig er i gang. Michael er meget speciel, og han er speciel for hele motorsporten. Han er speciel for mig, han er min ven,« sagde Jean Todt, der tidligere var chef hos Ferrari fra 2000-04, da Michael Schumacher var altdominerende i feltet siddende i den røde racer.

I den forbindelse kom Jean Todt også med en anekdote fra 2000, hvor de sammen havde sikret sig VM-titlen, Ferraris første i 21 år.

Her blev Jean Todt alligevel opsøgt af en bekymret Michael Schumacher efter sæsonen.

»Da vi begyndte 2001-sæsonen kom han op til mig på en genert måde, for sådan er han. Han har altid set arrogant ud, men han er i virkeligheden genert,« fortalte Jean Todt, der siden har haft et lang venskab med Michael Schumacher, mandag aften:

»Han spurgte mig, om han måtte få lov til at testkøre lidt på Fiorano-banen for at være sikker: ’Kan jeg stadig køre?’ Han var altid fuld af tvivl om, hvorvidt han var en god kører eller ej. Han udførte testen - og det gik ikke så dårligt.«

FIA-præsident Jean Todt holder tale om Michael Schumacher, hvis kontrafej kan anes i baggrunden.
FIA-præsident Jean Todt holder tale om Michael Schumacher, hvis kontrafej kan anes i baggrunden. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Michael Schumacher var ikke selv til stede ved Hall of Fame-begivenheden. Efter den frygtelige skiulykke for snart fire år siden er hans virkelig tilstand stadig ukendt, og han har på intet tidspunkt været ude i offentligheden. Han er under døgnovervågning og – behandling i familiens hjem i Schweiz ved Genevesøen.

Michael Schumachers familie var heller ikke til stede. Sønnen Mick passer sin egen racerkarriere og testkører i Spanien, mens hustruen Corinna er i USA. I stedet var han repræsenteret af sin mangeårige manager Sabine Kehm.

Hun tog mod Hall of Fame-optagelsen for den tyske racerkører.

»Jeg er bare en sølle erstatning i aften. Vi ved alle, at Michael burde være her. Og jeg er sikker på, at han ville have elsket at være her,« sagde Sabine Kehm:

»Han havde den største respekt for alle her, og han ville være beæret: Jeg ved også, hvor godt en venskab han har haft med Jean, og han ville også være stolt på hans vegne over, at han fået det har op at stå.«

Til at begynde med er alle 33 hidtidige Formel 1-verdensmestre blevet indlemmet i Formel 1s Hall of Fame.

Af dem var ni til stede ved mandagens åbningsceremoni: Sir Jackie Stewart, Mario Andretti, Alain Prost, Nigel Mansell, Damon Hill, Jacques Villeneuve, Fernando Alonso, Sebastian Vettel og Nico Rosberg:

Sebastian Vettel (tv.) er med optaget i Hall of Fame.
Sebastian Vettel (tv.) er med optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Alain Prost (i midten) er optaget i Hall of Fame.
Alain Prost (i midten) er optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Nico Rosberg (tv.) er optaget i Hall of Fame.
Nico Rosberg (tv.) er optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Sir Jackie Stewart (tv.) er optaget i Hall of Fame.
Sir Jackie Stewart (tv.) er optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Fernando Alonso (tv.) er optaget i Hall of Fame.
Fernando Alonso (tv.) er optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Jacques Villeneuve (tv.) er optaget i Hall of Fame.
Jacques Villeneuve (tv.) er optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Nigel Mansell (tv.) er optaget i Hall of Fame.
Nigel Mansell (tv.) er optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Damon Hill (tv.) er optaget i Hall of Fame.
Damon Hill (tv.) er optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Mario Andretti er optaget i Hall of Fame.
Mario Andretti er optaget i Hall of Fame. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vis mere

Indvielsen af den nye Hall of Fame markerer dermed også en passende krølle på 2017-sæsonen, der sluttede for lidt over en uge siden.

Første løb i 2018-sæsonen bliver kørt sidst i marts, som sædvanligt i Australien.