Går du i swingerklub?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Tirsdag åbnede en ny swingerklub i byen Lillerød (der også er kendt som Allerød, red.) nord for København.

Manden bag hedder Morten Fabricius. Han har allerede to swingerklubber, og han fortæller til BT, at han sagtens kunne forestille sig at åbne flere swingerklubber.

Og behovet er der tilsyneladende. På hjemmesiden swingerguiden.dk anslås det, at vi aldrig har været flere swingere, end vi er i dag. Swingerguiden skønner, at der i 2016 var et sted mellem 80.000-95.000 swingere i Danmark, mens tallet i 2005 kun lå på 18.000.

Udviklingen overrasker ikke Hanne Pedersen, der er sexolog, psykolog og parterapeut. Tværtimod faktisk. Gennem sit hverv oplever hun, at der er en øget interesse for 'swinging':

»Det er måske helt generelt, at der er kommet en øget fiksering på mere nyt og anderledes sex. Der er også en tendens til, at par, der modsat går lidt i stå med tætheden og kærligheden, også tænker i sådan nogle baner: 'Vi må have noget legetøj, noget frækt undertøj, prøve en swingerklub, trekanter eller firkanter',« fortæller Hanne Pedersen til BT.

Hanne Pedersen snakker dagligt med kæreste- og ægtepar i forbindelse med sin stilling som parterapeut. I den forbindelse har hun oplevet, hvordan flere er interesseret i swingerklubber, og hvordan flere par også fortæller, at de har prøvet det.

Det kan både være et udtryk for et dårligt og godt forhold, når kærestepar tager i swingerklub, mener sexologen. Et stærkt parforhold kan nemlig bruge swingerklubber til at give lidt mere »farve til deres hverdag«, men det kan også være et dårligt tegn:

»Det kan være et udtryk for, at det ikke går godt i forholdet. Den ene part tænker måske, at vedkommende vil have en ny partner, fordi man er kørt skævt af hinanden. Jeg vil ikke sige generelt, at alle, der går i swingerclub, har problemer, men nogen vælger måske den forkerte løsning,« fortæller sexologen.

Går du i swingerklub?  Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.