Henrik Lykkegaard kom i »mild panikalder« og begyndte at motionere.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I en pause mellem to forestillinger i sidste års Cirkusrevy inspirerede teltholderen Torben »Træsko« Pedersen skuespilleren Henrik Lykkegaard til at blive Eremitageløber.

»Torben fortalte begejstret om træningen og løbet i Dyrehaven, og samme aften gik jeg på nettet og tilmeldte mig,« siger Henrik Lykkegaard.

»Der var kun tre uger til løbet. Jeg startede træningen med at løbe fire-fem kilometer. Gradvist øgede jeg til ti kilometer, inden jeg på selve dagen med startnummer 18.681 på brystet for første gang løb 13 kilometer. Tiden blev én time og 12 minutter. Det var en kanonoplevelse.«

Komisk talent
Henrik Lykkegaard, 39, debuterede i Cirkusrevyen i 1994 og fik allerede det første år sit gennembrud som en af dansk revyscenes største komiske talenter.

Fem somre huserede han i teltet på Bakken, og efter afstikkere til Hjørring og Helsingør er han nu i den meget anmelderroste Nykøbing F. Revy. Senere på året laver han for tredje gang vinterrevy i Aalborg.

På film, i TV-satireprogrammer og i diverse teatersammenhænge har succesen klæbet til ham. Og i 2000 fik han en Bodil for bedste mandlige hovedrolle i Lotte Svendsens »Bornholms stemme«.

Mild panik
»Dét med at tænke på kroppen og konditionen startede efter en turné i foråret 2003. Jeg var blevet lidt småfed og kommet i dét, jeg vil kalde en mild panikalder,« siger Henrik Lykkegaard.

»Jeg meldte mig i et fitnesscenter og købte en racercykel, samme fabrikat og farve som Lance Armstrongs cykel men discountmodellen. Jeg cykler mere, end jeg løber. Og så er jeg vild med at skille cyklen ad og samle den igen.«

Mens Nykøbing F. Revyen kører, har Henrik Lykkegaard sin base i et sommerhus i Marielyst og en natur uden for døren, som indbyder til fysisk aktivitet.

I det daglige bor han i Værløse med kone og tre børn (det yngste barn er kun godt en måned) og er nabo til fodboldbanen.

Et plus på scenen
»Jeg har spillet fodbold i mange år og vil gerne i gang med oldboysfodbold, men det er svært at kombinere med jobbet,« siger han.

»En rimelig kondition er et plus på scenen. Der spilles i højt tempo i revyerne. Og det er varmt, især i Cirkusrevyen.«

Sammen med Thomas Mørk, Pernille Schrøder, Lise-Lotte Norup og Flemming Krøll spiller Henrik Lykkegaard for fulde huse i det gamle teater i Nykøbing F.

»Det er en ensemblerevy. Ingen stjerner og ingen vandbærere. Vi er et team, kan li' hinanden og fungerer godt sammen. Det kan publikum mærke,« siger han.

Det 36. Eremitageløb, arrangeret af KIF, KS og B.T., finder sted søndag 3. oktober. Om kort tid slutter tilmeldingen. Vi er meget tæt på loftet på 19.000 tilmeldte. Læs mere om årets motionsfest på www.elob.dk

fred@bt.dk