Hvis Rønnede Golfklub med dens 1200 medlemmer må dreje nøglen, så kan Faxe Kommune godt tage den store pengepung frem, skriver DAGBLADET Køge.

Så er det nemlig kommunen med dens nye erhvervsområde i Rønnede og især med vejføringerne til samme, der er årsag til situationen.

Selv om det enkelte medlem af golfklubben måske ikke har kræfter til at føre sag mod kommunen, er et par medlemmer af den nye bestyrelse ikke i tvivl om, at det har panthaverne, kreditforeningen og Diba Bank.

- Mindst 20 millioner, siger advokat Peter Strøbech om erstatningskravet.

Han kom i bestyrelsen af Rønnede Golfklub ved en dramatisk generalforsamling i sidste måned, hvor den gamle bestyrelse smed håndklædet i ringen.

Udgifterne til det nye klubhus, der blev indviet med pomp og pragt sidste lørdag, var løbet løbsk og havnede på knap ti i stedet for seks millioner.

Men den nye bestyrelse havde netop fået optimismen tilbage, da man i påsken af et medlem - Faxe Kommune havde nemlig glemt at orientere golfklubben sammen med de direkte naboer - hørte om planerne for et nyt erhvervsområde med deraf følgende brede veje og rundkørsler, som kan tage lastbiltog på op til 25 meter lige igennem eller langs med øvebanen med driving range, der er en forudsætning for enhver golfklub.

Også det ene af de 18 huller på den rigtige golfbane skal flyttes formedelst en million kroner på grund af rundkørslen.

- Hvor længe har kommunen kendt til de erhvervs- og vejplaner. Var det, før vi fik byggetilladelse? spørger Peter Strøbech, der måske vil kræve aktindsigt.

Formanden for erhvervsudvalget, socialdemokraten Michael Frederiksen, er noget overrasket over, at vejføringen kan ødelægge golfklubben.

- Vi kunne måske nok regne ud, at det ville genere lidt, men vi har bestemt ikke til hensigt at lukke golfklubben.

I første omgang var det naboerne til det kommende erhvervsområde, jeg tænkte på, jeg kunne ikke drømme om, at planerne fik dén betydning for golfklubben, men nu må vi tage det derfra, siger han.