Tjek renten og find den bank, der passer dig bedst

Hvornår har du sidst talt forretning med din bankrådgiver?

Prøv det. Der kan være penge at spare enten ved at skifte bank eller ved at forhandle priser med den, du har.

Er du fræk nok, kan der være penge at hente både på renterne, de løbende gebyrer og diverse ekspeditionsomkostninger. For alt er til forhandling.

Netop nu udgiver bladet Penge og Privatøkonomi en bankguide, der afslører hvilke banker, der giver mest for at låne dine penge og hvilke, der er billigst, når du gerne vil låne. Tjek om din bank gør det godt nok.

Der er mange kroner til forskel på, hvad bankerne vil give for dine sparepenge. Har du en opspring på 75.000 kr., giver FIH Erhvervsbank, dig 4.500 kr. om året i forrentning. Hos Merkurbanken får du derimod et stort rundt ingenting for at sætte dine penge ind.

Vil du låne penge, er der endnu større grund til at se sig godt for. Hos Faster Andelskasse i Skjern kan det koste 7.034 at udnytte en kassekredit på 30.000 kr. Mens det kan koste mere end 12.000 kr. mere at låne de samme penge i sjællandske DIBa Bank.

Scroll ned og læs mere

Normalt at skifte bank

- Der er al mulig grund til at se sig for. Den tid, da man havde alle sine bankforretninger i samme pengeinstitut, er forbi, det er helt normalt at shoppe rundt, især når det gælder om at få de bedst mulige renter af sin kontante opsparing, siger bankekspert Bjarne Jensen fra Bjarne Jensen Consult ApS til Penge og Privatøkonomi.

Nogle banker kører den let gennemskuelige rentepolitik. Som for eksempel Merkurbank, der giver 0 pct. i rente på indestående. Andre banker har en rente til de gode kunder og en anden til de kunder, der er mindre attraktive for banken.

Lidt selvransagelse kan derfor være godt, inden du skal ud at shoppe bankpris.

Har du parcelhus, Peugeot og penge på opsparingen er du en god kunde. Gå endelig efter en bank, der spænder vidt på renten. For du har argumenterne til at kunne forhandle dig til en fordelagtig rente.

Har du derimod hverken hård valuta eller andre værdier. Så gå efter en bank, der tror på, at alle kunder skal behandles ens.

Fandt du ikke din bank, så gå ind på penge.dk. Her kan du se listen over samtlige