GN-koncernen kom ud af 2008 med et underskud på 83 millioner kroner før skat - fjerde kvartal tog hårdt på omsætning i GN Netcom.

Et underskud på 83 millioner kroner før skat blev resultatet for GN Store Nord-koncernen i 2008. Selskabet oplyser, at tallene for årets fjerde kvartal og hele året svarer til de forventninger, der blev offentliggjort i november.

Koncernen omsatte i året for 5,6 milliarder kroner og fik et overskud af den primære drift før goodwill på 65 millioner kroner - inklusive engangsomkostninger på 107 millioner kroner.

I det generelt kriseramte fjerde kvartal nåede omsætningen knap 1,5 milliarder kroner med et overskud af primær drift før goodwill på 27 millioner kroner. Her styrtdykkede omsætningen i headsetforretningen GN Netcom med 23 procent. Til gengæld øgede høreapparatvirksomheden GN Resound salget med hele 10 procent i kvartalet.

- 2008 var et udfordrende år for GN. Vi har indført en ny virksomhedsstruktur, en lang række større forandringer og væsentlige tiltag for at skære omkostninger ned. Programmerne er begyndt at vise resultater, vores produktpipeline er lovende, og jeg mener, at vi er ved at lægge kimen til en positiv udvikling i GN i de kommende år, siger Per Wold-Olsen, formand for GN.

Selskabet meddeler, at GN Netcoms direktør Toon Bouten ikke får forlænget sin kontrakt efter september.

/ritzau/