Det er ikke bare spas og glamourøse oplevelser at være dronning - det kan godt være noget af et helvede. Det kan den engelske dronning Elizabeth, som ellers i år fejres for sine 50 år på tronen, godt skrive under på.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det gik galt fra starten af dronningens besøg i New Zealand og Australien. F.eks. nægtede den kongelige Daimler at starte.

I går kom Elizabeth til Adelaide i Australien, hvor hun både måtte holde på hatten og finde en grimasse, der kunne passe, da hun blev budt velkommen af sin australske repræsentant, generalguvernør Peter Hollingworth. Han bøjede hovedet dybt, men ikke af skam.

Han er ellers løbet ind i et stormvejr af rang, fordi han beskyldes for at have kendt til en sag med en præst, der seksuelt skejede ud med en dreng. Det var, da han selv var ærkebiskop i Brisbane. Men han nægter at gå.

Dronning Elisabeth havde problemer, før hun overhovedet landede i Australien. Hun nåede lige akkurat sammen med gemalen, prins Philip, at blive sat af den kongelige Daimler i Aucklands lufthavn i New Zealand, da Daimleren mistede pusten og måtte skubbes derfra.

At dronning Elizabeth kun er et menneske, viste hun ved ankomsten til sit fem-dages officielle besøg på den smukke ø. Elizabeth kneb en tåre, da New Zealands premierminister, Helen Clark, ved den officielle middag kondolerede dronningen med tabet af hendes nylig afdøde søster, prinsesse Margaret.

Som sig hør og bør, blev Elizabeth også nærmest kronet med en fjerkappe af øens indfødte befolkning, maorierne.

Hun så ikke det mindste glad ud, mens hun lyttede til deres sang og fulgte heller ikke den lokale skik med selv at synge som tak.

Nu ankommet til Australien skal dronning Elizabeth ikke vente at få sine livretter. Der bliver disket op med både kænguru-kebabs og krokodillebøffer.



SKUB SÅ, DRENGE: Ikke engang bilen kunne køre. Den kongelige Daimler måtte skubbes væk fra lufthavnsområdet i Auckland. Batteriet strejkede. Foto: AP