Selvom Danmark tabte i sudden victory, var der store fremskridt.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Hvilket sidste sekunds drama. 59.59 viste uret, da Mads Bødker hamrede et slagskud i kassen til 4-4, mens Danmark havde erstattet målmanden Patrick Galbraith med en ekstra markspiller.

I sudden victory scorede Norge til 5-4, sejrsmålet signeret Erik Follestad Johansen halvandet minut inde i forlængelsen.

Per Bäckman efterlyste oven på det skuffende 0-4 nederlag i Hvidovre større aggressivitet, offervilje og mod i mand-mod-mand-situationerne i begge ender af banen.

Og det tør nok siges, at spillerne havde lyttet til den kritiske trænerrøst.

Selv om der var kiks undervejr som Daniel Nielsens foræring til Norges 3-2 mål ved Mats Frøshaug 25 sekunder inde i tredje periode, var der markant fremskridt, og dansk ishockey har mere at have OL-optimismen i end i onsdags.

To powerplaymål blev sat på tavlen i første periode.

Morten Poulsen scorede efter fire minutter tæt under mål, og 12 minutter senere kvitterede Norges Aleksander Rindal. En storspillende og hårdtarbejdende Mads Christensen spillede sin landskamp nr. 75 og fejrede den med scoring til 2-1 fem minutter inde i anden periode i powerplay.

Alene med den norske målmand, Lars Volden, havde Frederik Storm kort efter chancen til 3-1, men i stedet blev det 2-2 ved Kristian Forsberg i en situation, hvor Patrick Galbraith ikke så for godt ud.

Morten Poulsen havde igen målnæsen fremme ved 3-3 scoringen fire minutter før tid, men igen tog Norge teten ved Steffen Thoresen.

Landsholdet er en sjælden gæst i Esbjerg. Sidst, det var på besøg, var i foråret 2005 i 2-2 kampen mod Schweiz som opvarmning til VM i Innsbruck. Mads Bech Christensen og Lasse Lassen stod udenfor i andendagsgildet, men er tilbage på isen lørdag aften, når sæsonens første OL-testserie sluttes af med historiens første landskamp i Silkeborg.

Landstræner Per Bäckman giver hver af de 24 spillere i truppen minimum to kampe på touren til Hvidovre, Esbjerg og Silkeborg. Den sidste test inden OL-kvalifikationen 7.-10. februar i Vojens mod Hviderusland, Slovenien og et hold fra en kvalifikationspulje bliver kampene 13.-15. december i Lyon mod Letland, Slovenien og Frankrig.