KØB PLUS!

Stærk tro på Pytlicks 'baby-landshold'

Optimismen bobler hos Jan Pytlicks 'baby-landshold' - og det er ifølge eksperter med god grund.

De er unge, urutinerede og mange af dem er endnu ikke testet af på højeste niveau. Alligevel bobler optimismen hos det kvindelandshold, der på tirsdag tager hul på EM i Serbien.

Spillerne er fulde af selvtillid, efter Jan Pytlicks 'nye' landshold har vundet fem af seks landskampe - heriblandt to over Norges ellers normalt uovervindelige kvinder - og troen på, at baby-landsholdet kan genrejse dansk kvindehåndbold efter sommerens massive OL-skuffelse lever i bedste velgående.

I hvert fald i spillertruppen. For landstræner Jan Pytlick har derimod travlt med at tale forventningerne ned på et plan, hvor puljeavancement er godkendt og al medalje-snak er bandlyst. Det skal dog ifølge TV2 Sports håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen ikke få hverken landsholdsspillerne eller danske håndboldfans til at skrue ned for drømmene før startfløjt i Serbien.

- De (spillerne, red.) skal selvfølgelig tro på det. De har spillet fremragende, og jeg er meget imponeret. Det er noget af det bedste, jeg har set det danske kvindelandshold spille i lang tid, siger Peter Bruun Jørgensen og fortsætter:

- Jeg tror godt, det her hold kan overraske til EM. Jo flere kampe de vinder, jo svære bliver de at have med at gøre. Hvis det flasker sig, kan de godt komme op at snuse til en medalje. Ellers vil det også være acceptabelt med en placering i 5-8, vurderer han.

Også tidligere landsholdsspiller Trine Jensen, der skal være EM-ekspert på TV 2, har de positive briller på.

- Jeg tilslutter mig dem, der har høje forventninger. De viste i weekenden, at de kan komme godt igen efter et nederlag, og det er imponerende af så ungt et hold. Det er udtryk for en stærk moral, og det giver mig tro på, at de kan levere noget rigtig flot dernede, siger hun.

Landsholdets præstationer i både Golden League i oktober og ved weekendens Møbelringen Cup i Norge har imponeret både Peter Bruun Jørgensen og Trine Jensen, men begge påpeger, at succesen paradoksalt nok kan blive en hæmsko for det unge hold. Specielt hvis de løber ind i nederlag i åbningskampen mod Sverige.

- Det har gjort det rigtig svært for dem på den måde, at forventningerne er skruet i vejret. Både hos dem selv og hos omgivelserne. Og det gør presset på landsholdet meget større. Det kan ramme dem, forklarer Trine Jensen, mens Peter Bruun Jørgensen - trods optimismen - også er spændt på at se, hvordan Pytlicks uprøvede piger håndterer det store pres, der er forbundet med en slutrunde.

- De mangler jo rutine og erfaring fra den her slags kampe. Og så mangler holdet nok også et par lederfigurer. Det bliver spændende at se, hvordan de reagerer, når det virkelig gælder, når der er pres på, masser af tv-seere og større pres fra medierne, end de er vant til, siger han.

Læs også: