Det er en underlig personalepolitik, når Københavns Kommune politianmelder hjemmehjælpere for bedrageri i stedet for selv at undersøge sagen, mener juraekspert.

Det er uholdbart og en underlig personalepolitik, når Københavns Kommune har valgt at politianmelde to hjemmehjælpere, der i TV2 Nyhederne er blevet afsløret i at snyde med timeregistreringen under besøg hos ældre.

Det mener juraprofessor på Aarhus Universitet Gorm Toftegaard.

- Det havde været mere rimeligt, at en kommunal myndighed, inden den melder en medarbejder til politiet, selv fortager en hvis undersøgelse af, hvad der er foregået, siger Gorm Toftegaard.

Han vil ikke udtale sig om den konkrete sag.

- Jeg kunne ikke drømme om at udtale mig kun på baggrund af en TV-udsendelse, så jeg forstår ikke at Københavns Kommune politianmelder, ud fra det uden at undersøge det selv, siger Gorm Toftegaard.

Politianmeldelsen fra kommunen bunder i en lang række afsløringer af en gruppe københavnske hjemmehjælper, som er blevet taget i systematisk at snyde med besøgstiden hos de ældre.

Gorm Toftegaard mener, det er for nemt sluppet af kommunen at smide sagen hos politiet, og at det kan blive en glidebane, hvis det skaber præcedens.

- Det er for mig at se temmelig uholdbart, hvis forskellige kommunale institutioner, som føler sig snydt af medarbejdere, uden selv at undersøge tingene, vælter det hele over til politiet, siger Gorm Toftegaard.

Omsorgsborgmester i Københavns Kommune Ninna Thomsen (SF) har over for Ritzau varslet flere anmeldelser, hvis politiet går videre med de to første.

/ritzau/