Black Cobra og de kriminelle indvandrere udgør nu en så stor trussel mod vort samfund, at vi sætter massivt ind, før de bliver for farlige,« siger justitsminister Lene Espersen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>På tirsdag fremlægger justitsministeren en handlingsplan som skal eliminere det kriminelle netværk i indvandrermiljøet. B.T. kan allerede i dag afsløre, at planen på flere punkter ligger tæt op ad indsatsen mod rockerne og vil indeholde vide beføjelser til politiet.

»Jeg er helt enig med Troels Ørting og Kim Kliver i deres beskrivelse af miljøet. Der er ingen tvivl om, at visse indvandrergrupper står bag en hensynsløs og kynisk kriminalitet.

Der er tale om en gruppe, som ikke har respekt for menneskeliv. Derfor er tidspunktet kommet, hvor vi må skride hårdt ind,« siger Lene Espersen og fortsætter:

»Den hårde kerne består af et par hundrede indvandrere, hvis de får lov at udvikle sig, så bliver de endnu farligere for det danske samfund. De seje kriminelle skal i fængsel, og så må vi kriminalpræventivt gøre en indsats for at få trukket de børn og unge, som befinder sig i periferien ud af fødekæden væk fra det kriminelle miljø. De skal hjælpes til at passe deres skole, uddannelse og job.

Skræmmende
De seje, som desværre danner forbilleder for mange af børnene, er ødelæggende for udviklingen og skræmmende for omgivelserne. Det er et meget alvorligt problem, vi står overfor.

Derfor skal vingerne stækkes inden de når at udvikle nye grupper, præcis på samme måde som vi har skærpet indsatsen mod rockerne,« siger Lene Espersen og tilføjer:

»Når jeg på tirsdag fremlægger min plan mod det kriminelle netværk, så er der en klar strategi. Det betyder også, at såfremt politiet har brug for teknisk assistance eller udstyr, så må det bevilliges. Er der brug for nye lovinitiativer, så justerer vi loven, præcis som da vi i sin tid indførte rockerloven.«

am@bt.dk