Den forliste yacht
Den forliste yacht Foto: AUSTRALIAN FEDERAL POLICE
Myndigheder fra i alt fire lande er involveret i efterforskningen af en forlist yacht, der er fundet strandet på en af Tongas øer midt i Stillehavet.

Skibet havde kurs mod Australien, hvor den omfattende mængde kokain kunne havde indbragt bagmændene et stort millionbeløb.

På skibet har myndighederne fundet kokain til en anslået værdi af 665 millioner kroner samt et opløst lig, der angiveligt er et af skibets to besætningsmedlemmer. Det skriver avisen The Daily Telegraph på sin hjemmeside.

Det føderale politi i Australien begyndte efter et tip fra det amerikanske narkoagentur at spore skibet allerede i slutningen af august, efter at skibet med de to besætningsmedlemmer om bord lagde fra havn i Ecuador.

Men skibet undslap myndighedernes sporing nær Cook-øerne midt ude i Stillehavet, og først 35 dage senere fandt man det strandet på en af Tongas øer. Her opdagede man det opløste lig samt hele 204 pakker med hver et kilo kokain, som lå skjult i skroget.

Talsmand og assisterende politikommissær fra det føderale politi i Australien, David Sharpe, forklarer, at skibet havde kurs mod Australien.

- Beslaglæggelsen af de 204 kilo kokain har bremset kokain for en anslået værdi af 110 millioner australske dollar (665 millioner kroner) i at nå Australiens kyst, siger han.

Retsmedicinere i Tonga er i gang med at undersøge, hvordan manden om bord er omkommet, ligesom man forsøger at finde ud af, hvem de to besætningsmedlemmer er.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.