Screendump fra IS' nyeste henrettelsesvideo. Den viser tilsyneladende et drengebarn, der henretter et ukendt gidsel med en kniv.
Screendump fra IS' nyeste henrettelsesvideo. Den viser tilsyneladende et drengebarn, der henretter et ukendt gidsel med en kniv.

Et ukendt drengebarn spiller hovedrollen i den seneste video fra Islamisk Stat.

Terrororganisationen Islamisk Stat (IS) har udgivet en ny, barbarisk henrettelsesvideo på internettet.

I sig selv er det ikke udsædvanligt, men denne adskiller sig fra mange af terroristernes tidligere videoer ved, at bødlen efter alt at dømme er et barn.

Det skriver internationale medier - herunder britiske The Independent.

Videoen viser en dreng, som britiske medier skyder til at være omkring 10-11 år, der tvinger en mand i orange fangedragt til at gå gennem et skovområde.

MIDEAST-CRISIS/IRAQ-ISLAMICSTATE

Bagefter tvinger drengen manden til at knæle for sig, inden han svinger en kniv i luften og adresserer USA med ordene:

»Åh, Amerika, dette er de soldater du har bevæbnet, og som du har brugt penge på skal bekæmpe Sharia og Islam.«

Efterfølgende siger drengen ’Vi vil møde dem på bakkerne ved Dabiq’, inden han henretter manden med en kniv.

Ovenstående besked er formentlig en hentydning til, at IS mener, at det afgørende slag mellem muslimer og kristne vil finde sted i byen Dabiq, som ligger i det nordlige Syrien.

Intet overladt til tilfældighederne

Videoen er 17 minutter lang og lader til at være professionelt produceret. Den indeholder billeder af bygninger, der bliver smadret, og veje, som pulveriseres af luftangreb, som Vesten har foretaget.

Anonymous

Tidligere har BT talt med forfatteren Deniz Serinci, der har skrevet bogen ’Terrorens Kalifat – Et indblik i Islamisk Stat’. Han forklarede, at det ikke er tilfældigt, at terrororganisationen laver videoer, der til forveksling ligner en biograffilm:

»Deres videoklip er noget, man skulle tro, at en instruktør fra Hollywood havde lavet. Det er HD-kvalitet, og de laver dem på engelsk, fransk og russisk. På den måde breder de budskabet ud til muslimer i vesten. På den måde kan de også få fat på danske muslimer,« forklarede Deniz Serinci til BT.

Har tidligere brugt børn

Drengens identitet og nationalitet er foreløbig ikke kendt. Det britiske medie Daily Mail skriver, at han kan være søn af den britiskfødte IS-kriger, Abu Darda, som blev dræbt efter et amerikansk luftangreb i Aleppo i 2014. Disse oplysninger er blot foreløbige og ikke bekræftede.

GERMANY-SECURITY/

Det er ikke første gang, at Islamisk Stat bruger børn i dens propagandavideoer. I sidste måned udgav terrororganisationen en video af dreng, som tilsyneladende kun er fem år, skriver The Independent. I videoen sagde drengen angiveligt, at de (IS, red) vil dræbe alle vantro, og han pegede efterfølgende på en gruppe gidsler.

Ifølge det britiske medie kommer den femårige dreng angiveligt fra en kristen familie i det sydlige London.

En FN-rapport fra sidste måned indeholdt ifølge flere britiske medier oplysninger om, at jihadister tvinger børn til at indtræde som soldater i deres krige. Nægter de, bliver de angiveligt tortureret, myrdet eller voldtaget.

BT har set videoen, men bringer ikke videoen, da materialet er imod vores etiske retningslinjer.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.