Syvtommertablets er som saltlakrids – nogle elsker dem, andre ser ingen som helst mening med dem.

Uanset hvad man synes, er det et faktum, at Google Nexus 7 lavede rigtig røre i andedammen, da den kom i sommer. Kombinationen af rigtig god hardware og en billig pris gjorde, at mange hurtigt fik øjnene op for tabletten.

Men det var ikke kun ros, der blev strøet ud over Nexus 7 ved lanceringen. Når Google nu vælger at komme med en oppeppet version af syvtommeren, har man tilføjet to små, men vigtige ting.

Først og fremmest har tabletten fået understøttelse af 3G, hvilket er en stor forbedring. En tablet som Nexus 7 er tiltænkt, at du skal kunne tage den med overalt.

Med sine mål på 198,5 x 120 x 10,5 millimeter og en vægt på 347 gram er den en perfekt rejsekammerat i toget eller bussen. Et legitimt spørgsmål er, hvordan 3G-understøttelsen påvirker batteritiden.

LG Optimus G – læs første test af ny og billig super smartphone

Mit indtryk er, at den bruger noget mere batteri, end Wi-Fi-modellen gør. Jeg har dog ikke haft problemer med at bruge tabletten en hel dag. Har du tænkt dig at streame video i længere tid, bør du dog tage opladeren med.

Ud over opkoblingen er der også sket andre ændringer. Hukommelsen i Nexus 7 er udvidet fra 8 eller 16 GB i den første version af tabletten til den nye med 32 GB.

Den første Nexus 7 fik en del kritik af, at der ikke var hukommelseskortplads, og det er der desværre ikke gjort noget ved i Nexus 7 3G. Dem, der har brug for mere plads, kan ganske vist anskaffe det via skylagring, men det havde været praktisk at kunne tilslutte et micro-SD-kort direkte til tabletten.

Ellers er Nexus 7 og Nexus 7 3G identiske i forhold til hardware. De har begge en firkernet processor, der sidder i en Tegra 3-systemchip. Dette er ikke den hurtigste processor på markedet, men brugeroplevelsen er alligevel i topklasse, og den sløvhed, man tidligere har set i Android-tablets, er pist borte i Nexus 7-tabletten.

Læs hele testen og se dommen over Google Nexus 7 3G her.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.