Superligaklubben Silkeborg har god grund til at smile i disse dage.

Og det samme glæder klubbens direktør, Kent Madsen. For Silkeborg har fredag præsenteret et rekordregnskab, der skriver sig ind i historiebøgerne med et plus på knap 89 millioner kroner.

Det betyder, at der ryger en klækkelig bonus i retning af Madsen, fremgår det af regnskabet.

Helt præcist scorer han 4,8 millioner kroner for 2022, hvoraf 3,3 millioner er bonus, mens resten er grundløn. Til sammenligning lå hans løn på knap 1,7 millioner året inden, hvoraf 437.000 kroner var bonus.

Bonussen gør ham til en af de bedst betalte Superligabosser i 2022.

I regnskabet står der også, at der i bonussen figurerer 400.000 kroner, som kommer som direkte konsekvens af klubbens deltagelse i Europa Conference League-gruppespillet.

Gruppespillet er en af årsagerne til det flotte regnskab, der også er blevet hjulpet godt på vej af store salg som Nicolai Vallys, der røg til Brøndby for omkring 22 millioner kroner.

»Vi rutter normalt ikke med superlativerne i vores finansielle udmeldinger, og der skal en del til, før vi kalder vores resultat for 'meget tilfredsstillende'.«

»Det kan dog ikke være anderledes i forhold til regnskabsåret 2022, hvor vi realiserede et historisk rekordresultat,« siger administrerende direktør Kent Madsen i en pressemeddelelse omkring regnskabet.

Silkeborg har endda stadig muligheden for at komme med i top seksstriden på søndag, hvor det hele afgøres i den sidste runde af Superligaens grundspil.