Lyt til artiklen

Endnu engang florerer en vild og usand historie om det danske kongehus i flere internationale medier. Denne gang er det australske medier, der skriver om en meget ekstravagant fødselsdagsgave.

Hvad giver man sin kone i fødselsdagsgave, når hun har alt, hvad et kvindehjerte kan begære af tøj, sko og smykker? Ja, skal man tro flere australske medier, har vores kronprins løst det problem ved at tage et fast greb i den store tegnebog, da han skulle finde en perfekt gave til sin kronprinsesse, når hun i næste måned fylder 45.

Det australske ugeblad New Idea mener i alt fald at vide, at Frederik har købt en tasmansk ø til sin hustru til den nette sum af 10 millioner dollar.

Historien er citeret i adskillige medier 'down under', og også britiske The Daily Mail skriver om det vilde gavekøb.

Magasinet har angiveligt talt med kilder tæt på hoffet, som oplyser, at øen er en af de få privatejede øer ved Tasmaniens kyst.

»Selv om Mary lever på den anden side af kloden, taler hun om Australien og Tasmanien hele tiden... hun er stolt af sit ophav,« er en anonym kilde i hoffet citeret for at sige ifølge Daily Mail.

»Han (kronprinsen, red.) sagde, at det krævede noget overtalelse og forhandling at få lov at købe den ø, han ønskede, men han lod sig ikke stoppe og brugte omkring 10 millioner dollar. Han vidste, hvor meget Mary ville elske det,« fortæller kilden.

Der skulle dog stadig være en del papirarbejde, før øen endegyldigt er Marys.

Men, men... inden du farer i blækhuset eller til tastaturet for at brokke dig over, at apanagen er for stor, eller at dine skattekroner ikke skal fyres af på små private paradisøer, skal du lige vide, at historien ikke er sand.

Kongehusets kommunikationsafdeling afviser nemlig fuldstændig, at historien har noget på sig.

»Den er usand,« lyder det i en meddelelse fra hoffet.

Kongehuset har ingen anelse om, hvordan sådan en historie pludselig dukker op.

Det er imidlertid ikke første gang, at australske medier har haft digterkysen på, når de skal skrive om de royale danskere.

Der har nemlig både verseret rygter om, at Dronningen abdicerede for at overlade tronen til Frederik og Mary, og at kronprinsessen var i bitter strid med sin familie. Begge historier, som blev afvist af Kongehuset.