Helle Thorning-Schmidts nytårstale efterlader billedet af en rådvild statsminister, der ikke aner, hvad regeringen skal gøre, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Helle Thorning-Schmidts (S) nytårstale til danskerne var tyndere end postevand.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkeparti, der savner konkrete løsninger på de udfordringer, som Danmark står over for fra statsministeren.

- Den (talen, red.) var stort set blottet for konkrete tiltag og løsninger på Danmarks akutte problemer, og statsministerens bud på visioner har vi hørt til hudløshed før, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup (DF), i en skriftlig kommentar.

- Statsministeren havde med sin nytårstale en fin mulighed for at fortælle danskerne om, hvad hun og regeringen rent faktisk vil gøre, og den forspildte hun. Tilbage står et billede af en rådvild statsminister, der ikke aner, hvad regeringen skal gøre, siger han.

Peter Skaarup har svært ved at se, hvad Helle Thorning-Schmidt overhovedet vil med talen, hvor hun blandt andet ser tilbage på 70ernes oliekrise for at illustrere, hvordan man i krisetider kan få nye ideer og træffe fremsynede beslutninger.

Det giver Peter Skaarup ikke meget for.

- Jeg må sige tak for historietimen og selvfølgelighederne, fru Statsminister, men hvad er det i grunden, du vil?, lyder spørgsmålet fra DFeren, der i stedet mener, at Thorning skulle have fokuseret langt mere på de ledige og Danmarks svækkede konkurrenceevne.

- Statsministeren siger, at der skal skabes arbejdspladser. Det har hun helt ret i, men det er tyndt, at hun så blot henviser til skatterabat for virksomheder, der køber nye maskiner og så lidt regelændringer. Vi kan jo i dag læse, at 91 procent af de danske virksomheder slet ikke har brugt den skatterabat. Og hvad med håndværkerfradraget, som afskaffes? Hvad med byggeloftet, der betyder, at kommuner ikke kan bygge, selv om de gerne vil? Hvad med afgifterne, der giver øget grænsehandel og forringer konkurrenceevnen? siger Peter Skaarup.

- De tre ting kunne regeringen gøre noget ved, men gør det ikke. Det er svigt over for virksomhederne, men det er mest af alt et kæmpe svigt over for de ledige, siger Peter Skaarup.