Lørdag blev tasker med narkotika fundet ved Sjællands Odde. Siden er borgere løbende stødt på mere.

En sort taske og flere brunlige pakker ligger spredt på en strand ved Sejerø Bugten mandag eftermiddag.

Det viser billeder fra stedet.

Det er i samme område, at politiet de seneste dage har fundet tasker fyldt med flere hundrede kilo narko - formentlig kokain, vurderer politiet.

Genstandene på billederne er ikke identificeret af politiet, men kan i form og indpakning minde om pakker med narkotika.

Det første fund blev gjort lørdag eftermiddag, hvor borgere fandt tasker under en gåtur på stranden ved Sjællands Odde.

Siden er der blevet fundet flere tasker og pakker i området. Noget er fundet af myndighederne, mens andet er indleveret af borgere.

Fundene blev gjort på kysten mellem Gniben i nord og ned til Ordrup Næs samt på Sejerø.

Den seneste melding er, at myndighederne har konfiskeret 18 tasker, hvori den samlede mængde narko vurderes at veje 840 kilo.

Det er sportstasker, der var bundet sammen med redningsveste og lys, som er blevet fundet de seneste dage.

Nogle af taskerne var dog gået op, hvorfor man også kunne støde på løse pakker i området, har politiet tidligere advaret.

Tidligere mandag vidste politiet ikke, hvor narkoen kom fra, hvor længe den har ligget i vandet, eller om den har været tiltænkt modtagere i Danmark.

- Men det ligner narkosmugling, der er gået galt, sagde vicepolitiinspektør Kim Løvkvist om politiets teori.

Vicepolitiinspektøren har rost de borgere, som har taget del i indsatsen. Der appelleres desuden fortsat til, at man indleverer eventuelle fund til politiet.

Siden de første fund har politiet iværksat en større indsats med patruljebåd, fly fra Hjemmeværnet og en af politiets droner.

/ritzau/