Preben Povlsen blev tortureret før sin død. Var det på grund af en bankkode?
Preben Povlsen blev tortureret før sin død. Var det på grund af en bankkode? Foto: Privat

Politiets teori: Den myrdede rigmand Preben Povlsen nægtede at give sine bødler adgang til konto.

Hvorfor skulle Preben Povlsen (71) stikkes 46 gange med en kniv? Og hvorfor skar bødlerne delvist hans øre af? Var den grusomme tortur et forsøg på at tvinge en hemmelighed ud af den danske rigmand og tidligere direktør i Kommunedata, som to uger inde i det nye år blev pint til døde i sin mondæne, hvide ferievilla ved Cape Town i Sydafrika?

Det er den nye teori, politiet nu arbejder ud fra. Den lokale politiinspektør Cobus Greef siger:

- Torturen kan have relation til en lommebog, som indeholdt et password til en internet bank-konto. Lommebogen havde Preben Povlsen 'glemt' i Danmark.

Den omfattende mishandling indikerer, at Preben Povlsen til det sidste nægtede at udlevere koden - og dermed give gerningsmændene adgang til hans penge. Eller at han rent faktisk - som han sagde - havde glemt lommebogen, da han i begyndelsen af januar i år rejste fra Danmark til Sydafrika.

Scroll ned for mere

Vidner frygter hævn
- Det er helt indlysende, at der må have været et motiv til, at han er blevet tortureret på denne måde. Enten var han i besiddelse af noget, som gerningsmændene brændte for at få - eller også hadede de ham virkelig, siger Cobus Greef til den lokale avis District Mail.

B.T. har tidligere beskrevet, at Preben Povlsen var god for omkring 10 mio. kr. En del af formuen var bundet i mursten, men den tidligere direktør kan også have været i besiddelse af en anseelig likvid formue.

Politi-nspektøren uddyber ikke, hvordan han har fået kendskab til den 'glemte' lommebog. Et godt gæt vil være, at oplysningerne stammer fra Preben Povlsens danske familie, som i næste uge skal begrave ham i Farum.

Sydafrikansk Politi efterforsker stadig sagen på højtryk og forsøger at skaffe så mange beviser mod de tre sigtede, som er varetægtsfængslet i sagen.

De anklagede er Preben Povlsens 31-årige hustru, hendes elsker gennem flere år og en af konens veninder fra Uganda.

Efterforskningen besværliggøres ifølge politiet af, at flere vidner er tilbageholdende med oplysninger. De frygter hævn fra den sigtede mand, som har været børnesoldat og medlem af en oprørsgruppe i Uganda, National Resistance Movement.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.