Lyt til artiklen

4-årige Adam fra Svendborg, der blev bortført af sin far til Syrien er kommet hjem til Danmark i god behold.

Det var en træt, men glad Naser Khader, der ringede til bt.dk med den glædelige nyhed.

Han fortæller, at Adam er genforenet med sin mor.

- Det er en lykkelig slutning på en ulykkelig sag, sagde den konservative folketingspolitiker.

Ifølge Naser Khader har Adams fars familie været yderst hjælpsomme. De har formidlet kontakt til Adams far i Syrien.

- Især Adams fars svoger har været hjælpsom. Han kom fra Jordan til Syrien for at hjælpe til. Han overtalte Adams far til at mødes med mig og til at acceptere den aftale, vi har lavet med Udenrigsministeriet og Svendborg Kommune, siger Naser Khader.

Hvordan har Adam haft det i Syrien?

- Adam er en sund, frisk og kær dreng. Han minder mig på mange måder om min søn Hannibal, fortæller Naser Khader, der dog ikke vil komme nærmere ind på, hvordan Adam har haft det, og hvorvidt han har forstået, hvad der er foregået.

- Men Adams far er ikke noget monster. Han elsker sin søn, vil Naser Khader dog godt fortælle.

Adam befinder sig nu på en hemmelig adresse med sin mor i København. Deres naboer i Svendborg forventer, at de kommer hjem i morgen.

Adam hjemme hos mor
Adam landede torsdag formiddag kl. 11.18 i Kastrup Lufthavn med sin onkel og Naser Khader. Passagerer på flyet fortæller, at Adam virkede tæt knyttet til sin onkel, der var rejst med Naser Khader til Syrien, for at overtale sin bror til at lade Adam komme hjem til hans mor, Helle Jensen.

Hun er nu genforenet med sin søn, som hun har savnet siden lørdag d. 12. september, hvor han skulle en tur i svømmehallen med sin far, 31-årige Alaa Hassan Moussa.

I stedet for svømmehallen gik turen dog til Syrien. Alaa Hassan Moussa havde kidnappet sin søn og blev senere efterlyst via Interpol.

Naser Khader meldte sig frivilligt til at tage til Syrien og mægle mellem den danske mor og den irakisk-fødte far.

Onsdag lykkedes det for den danske politiker at komme frem til en aftale med faderen og idag kunne han så flyve hjem til Danmark sammen med lille Adam.