Foto: DIEGO AZUBEL

Kevin Magnussen har talentet, men hans bil har ikke farten til at gøre danskeren til verdensmester i denne sæson.

Kevin Magnussens drømmedebut gav McLarens ellers reserverede øverste chef, Ron Dennis, et gyldent smil i mundvigen.

Alligevel er det spirende danske håb om et muligt verdensmesterskab i Formel 1 ikke sandsynligt i denne sæson.

Det vurderer Glenn Freeman, nyhedschef på det anerkendte engelske motorsportsmagasin Autosport.

- Grunden til, at jeg ikke tror, at Kevin Magnussen vil kæmpe med om mesterskabet, er, at hans bil ikke er hurtig nok. Men det er ikke, fordi han ikke er god nok, siger Glenn Freeman på bagkant af Kevin Magnussens Formel 1-debut.

Her kørte den 21-årige dansker i mål som nummer tre, men blev et par timer senere rykket frem på andenpladsen, da Red Bulls Daniel Ricciardo blev diskvalificeret.

Selvom Kevin Magnussen søndag fik sit egentlige gennembrud i international motorsport, er han ikke en nyhed for Glenn Freeman, som har fulgt ham tæt de seneste år.

Han mener, at Kevin Magnussen i Australien viste, at han har kvalitet til at køre med i toppen af Formel 1.

Men han ser ikke Kevin Magnussen vinde næste løb i Malaysia.

- McLaren er nødt til at gøre bilen hurtigere. Men hvis han får en bil, som kan konkurrere med Nico Rosberg og Lewis Hamilton fra Mercedes, så har han vist, at han ikke laver fejl eller forspilder sin chance, siger Glenn Freeman og tilføjer:

- Men han får nok brug for, at både Hamilton og Rosberg udgår, hvis det skal ske i øjeblikket.

Det kan lyde som en hård analyse at kalde McLaren-raceren for langsom med weekendens andenplads til Kevin Magnussen og tredjepladsen til Jenson Button.

Men en gennemgang af kørernes hurtigste omgangstider viser, at Magnussen og Button ligger et stykke fra toppen.

Således var den danske debutants hurtigste tid bare femtebedst på 1.32,917. Det var næsten et halvt sekund langsommere end vinderen, Nico Rosbergs, bedste tid. Jenson Button var blot syvende hurtigst i tiden 1.33,186.

- Kevin Magnussen gjorde et perfekt job og fik det bedst mulige resultat ud af bilen. Men han og I danskere skal håbe på, at McLaren-raceren bliver hurtigere. De kommer med opdateringer til Malaysia, så det bliver helt klart nøglen, for Kevin Magnussen har vist, hvad han er i stand til, siger Glenn Freeman og tilføjer:

- Deres placering i først top fire og senere top tre var et McLaren-hold, som fik det maksimale ud af deres weekend.

Men er bilen på niveau, fremstår Kevin Magnussen som seriøs kandidat til at vinde et løb i denne sæson.

- Han har vist i sin debut, at han er i stand til at gøre det lige så godt - hvis ikke bedre - end Jenson Button. Er bilen god nok, så ved alle, at Jenson Button kan vinde løb, og det tyder derfor på, at Kevin Magnussen også kan.

Med sin andenplads i Melbourne trådte Kevin Magnussen helt op i toppen af hierarkiet på den danske sportscene.

Og i England, hvor McLaren har hjemmebane og er landets mest populære motorsportsteam, raser Magnussen-feberen også efter weekendens bedrift.

- Kevin Magnussen er meget populær. Folk kan lide den måde, han kører på. Han er klar til at presse hårdt på og er et meget interessant talent på den måde, siger Glenn Freeman.

Og her gør det ingen forskel for teamets fans, at Kevin Magnussen er dansk og ikke fra England.

- McLaren er et meget populært team herovre, og deres fans følger deres kørere meget tæt. De britiske fans er klar til at bakke hvilken som helst af McLarens kørere op og ikke kun dem fra England, siger han og tilføjer:

- Og når en ung debutant kommer ind og laver sådan en præstation, får det mange flere folk til at heppe på ham. Kevin Magnussens popularitet er derfor steget markant efter denne weekend.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.